Publicado 30/09/2020 11:31CET

El CGPJ designa un dels jutges de la 'Gürtel' per al Suprem

María Luisa Segoviano es converteix en la primera dona a ocupar una Presidència de Sala en l'alt tribunal

MADRID, 30 Sep. (EUROPA PRESS) -

El Ple del CGPJ ha designat aquest dimecres Ángel Hurtado, Javier Hernández i Leopoldo Puente com a nous magistrats de la Sala Segona (penal) del Tribunal Suprem. Tots ells han rebut 19 vots a favor i dos vocals han votat en blanc, segons ha informat l'òrgan de govern dels jutges.

L'acord aconseguit entre els sectors conservador i progressista d'aquest òrgan ha exclòs finalment una de les magistrades que més sonava en les 'quinieles' la presidenta de la Sala penal de l'Audiència Nacional Concepción Espejel, si bé aconsegueix entrar en l'alt tribunal un dels magistrats d'aquest òrgan, Ángel Hurtado, qui va ser el jutge de 'Gürtel' contrari a condemnar el PP com a partícip a títol lucratiu.

Pel costat progressista aconsegueix accedir a la cúpula judicial el magistrat del Tribunal Superior de Catalunya (TSJC) Javier Hernández, mentre que per a la tercera plaça vacant s'ha designat Leopoldo Puente Segura, actualment en el TSJ de Madrid.

Aquestes tres places, corresponents al torn general, estan reservades a membres de la Carrera Judicial amb categoria de magistrat, en situació administrativa de servici actiu o de servicis especials i amb deu anys d'antiguitat en eixa categoria i no menys de quinze en la Carrera.

Les convocatòries obeeixen a la jubilació del magistrat que va formar part del tribunal que va jutjar el "procés" independentista a Catalunya Luciano Varela, efectiva des del passat 14 d'octubre; i a les d'Alberto Jorge Barreiro i Francisco Monterde Ferrer.

Contador
colaboracio