Compromís donarà el seu suport a Sánchez: Recolzarà "qualsevol moció de censura que desallotge Rajoy de la Moncloa"

Els quatre diputats de Compromís, enfront dels Lleons del Congrés
COMPROMÍS - Archivo
Publicado 25/5/2018 17:32:31CET

MADRID, 25 May. (EUROPA PRESS) -

Compromís ha avançat aquest divendres que el seu partit recolzarà la moció de censura presentada pel PSOE contra Mariano Rajoy arran de que l'Audiència Nacional condemnara el PP a pagar 245.000 euros com a responsable a títol lucratiu de les activitats dels primers anys de la trama 'Gürtel'. "Compromís donarà suport a qualsevol moció de censura que desallotge Rajoy de la Moncloa", assegura en un comunicat.

La formació valenciana, que ja va recolzar en el seu dia la moció de censura encapçalada per Pablo Iglesias --el partit de la qual forma part del pacte del Botànic a la Comunitat Valenciana--, ha subratllat que "sempre" va a estar "del costat de la decència institucional" i que els seus quatre diputats recolzaran "qualsevol moció de censura" que es presente en el Congrés per a tirar del poder a l'"únic partit polític condemnat per corrupció" en democràcia.

"La sentència de corrupció del PP és molt contundent i les formacions polítiques hem d'actuar amb fermesa", ha asseverat Compromís, per a qui "el primer" és tirar Rajoy i el seu partit del poder i, després, proposar un Govern "net i honrat".

En aquest sentit, ha exigit "responsabilitat" al PSOE i a la resta de grups parlamentaris en la negociació a l'hora de formar "un Govern de canvi". "El problema no ha d'estar en qui dóna suport a la moció de censura; el problema és que fins que l'oposició es pose d'acord un partit polític corrupte té el control del Butlletí Oficial de l'Estat", ha apuntat.

Compromís recorda que, després de les eleccions de 20 de desembre de 2015, va negociar "fins a l'últim minut" per a allunyar el PP del Govern presentant un acord de legislatura de mínims que va denominar l'Acord del Prado. "Hui més que mai entenem que aquell acord era necessari i que Rajoy i el seu equip no havien d'haver estat en el poder durant aquests dos anys", ha indicat.

colaboracio