Publicado 28/09/2021 18:43CET

Coronavirus.- La realitat virtual disminueix l'estrés de sanitaris, segons un estudi

Archivo - Una professional sanitària se sotmet al procediment de relaxació amb realitat virtual Ocean's Breeze
HOSPITAL GERMANS TRIAS I PUJOL - Archivo

   BARCELONA, 28 set. (EUROPA PRESS) -

   El Servei de Psiquiatria i el programa d'Innovació de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Barcelona) han demostrat en un estudi en col·laboració amb l'empresa VRPharma que la realitat virtual va reduir l'estrés dels professionals sanitaris durant la tercera onada de la pandèmia de coronavirus.

   Al febrer de 2021 van impulsar una prova pilot d'un programa de relaxació amb realitat virtual en el Servei d'Urgències del centre en el qual van participar 26 professionals, informa l'hospital en un comunicat aquest dimarts.

   Es tracta d'un procediment de relaxació anomenat Ocean's Breeze que consisteix a posar-se unes ulleres de realitat virtual durant 13 minuts i "deixar-se portar per imatges i música relaxants relacionades amb el mar i la naturalesa".

   Abans i després de l'ús de les ulleres, els professionals es van sotmetre a unes proves psicològiques i fisiològiques per a mesurar el seu nivell d'estrés.

   Després de l'experiència amb realitat virtual, els professionals manifestaven una "significativa millora" del nivell d'estrés, especialment quant a la sensació subjectiva d'ansietat.

Contador
colaboracio