Correus emet un segell dedicat al 75 aniversari de la defunció de Mariano Benlliure

Correus emet un segell dedicat al 75 aniversari de la defunció de Mariano Benlliure
CORREOS
Publicado: miércoles, 30 noviembre 2022 15:53

   VALÈNCIA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   Correus ha emès, dins de la sèrie anual d'Efemèrides, un segell dedicat al 75 Aniversari de la defunció de l'escultor valencià Mariano Benlliure.

   El tiratge d'aquest segell, que té un valor facial de 2,10€, és de 179.000 exemplars que podran viatjar per tot el món adherits a enviaments postals o incrementar les col·leccions dels aficionats a la filatèlia.

   Amb aquest segell, Correus s'ha sumat als homenatges que diferents institucions han realitzat al reconegut escultor valencià que també va ser director general de Belles Arts i vocal del Real Patronat del Museu del Prado.

   L'obra de Benlliure --recorden des de l'entitat-- va abastar diferents gèneres, tipologies i tècniques i tan sols en escultura monumental va realitzar més de cinquanta obres destinades a les principals ciutats espanyoles.

   El segell reprodueix una il·lustració de l'escultor cisellant una de les seues obres més conegudes: la Verge del Carmen amb el xiquet en braços. A més d'aquest, una de les seues escultures més conegudes, és la dedicada a Goya, encarregada per l'Ajuntament de Madrid per a celebrar la majoria d'edat d'Alfonso XIII. Mariano Benlliure la va realitzar en bronze sobre un pedestal de marbre amb referències tallades a diversos Caprichos i a la Maja Desnuda.

   Actualment, aquesta obra serveix com a model cada any per a realitzar l'estatueta que s'entrega als guanyadors dels Premis Goya. L'estatueta actual és una reproducció a partir d'un buidatge en escaiola original del bust realitzat per Mariano Benlliure, conservat per la seua família.

   Correus ja va dedicar un segell a l'escultor valencià en 1997. Es va tractar en aquella ocasió d'una emissió de segells, inclosa en la serie 'Art Espanyol', que arreplegava el motiu de Mariano Benlliure i la seua obra Soplo de vida' amb la qual l'empresa postal va commemorar aleshores el 50 aniversari de la mort de Benlliure.

TRIBUNAL DE LES AIGÜES I BERLANGA

   A més, durant els últims anys la província de València ha sigut protagonista de diversos segells emesos per Correus. El més recent ha sigut el dedicat el passat mes de juny a la paella valenciana o els emesos en 2021 destacant el Tribunal de les Aigües; el Centenari del naixement del cineasta Luis García Berlanga i els 75 anys de la festivitat dels Gegants d'Ontinyent. Un any abans també van veure la llum diversos segells amb motius valencians entre ells el del Centenari del València Club de Futbol i un altre dedicat als vestits típics del Mediterrani.

   L'estampilla emesa ara i dedicada al 75 Aniversari es pot adquirir en les oficines de Correus, contactant amb el Servici Filatèlic en l'e-mail atcliente.filatelia@correos.com, o cridant el 915 197 197.

colaboracio

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià