Publicado 18/01/2022 12:15

CSIF assenyala que els jutjats tenen entre un 20 i un 30% de la plantilla de baixa i exigeix mesures de protecció

Archivo - Instal·lacions de la Ciutat de la Justícia previngudes per la Covid-19 en imatge d'arxiu
TSJCV - Archivo

   VALÈNCIA, 18 gen. (EUROPA PRESS) -

   CSIF adverteix que els jutjats de la Comunitat Valenciana tenen entre un 20 i un 30 per cent de la seua plantilla de baixa per covid, la qual cosa està retardant els processos judicials, i per açò exigeix a la Conselleria de Justícia que "adopte totes les mesures necessàries per a protegir al seu personal", segons reclama el sindicat en un comunicat.

   La central sindical demana actuacions urgents davant l'increment de contagis per covid, que provoca baixes sense substituir de personal en nombrosos jutjats, i "la inacció" per part de l'Administració i en eixe sentit critica la "indefensió" que pateixen els prop de 5.000 funcionaris de Justícia que desenvolupen la seua tasca a la Comunitat Valenciana.

   El sindicat lamenta que, malgrat els seus requeriments, com els traslladats a les últimes reunions del Comité de Seguretat i Salut Laboral, Conselleria "no adopte cap mesura per a protegir als seus treballadors". Per açò, exigeix amb urgència, davant l'expansió dels contagis, que l'Administració aplique el teletreball tres dies a la setmana per a qui vullga acollir-se a aquest mètode laboral.

TELETREBALL, AFORAMENTS I PERMISOS

   De la mateixa manera, insta a implantar la cita prèvia, com des de 2020 apliquen nombrosos organismes públics, per a limitar l'assistència i reduir el risc de contacte, així com una reducció d'aforaments en els òrgans judicials, ja que en l'actualitat no existeix i per cadascun d'ells passen desenes de persones diàriament.

   CSIF reivindica igualment el repartiment de mascaretes de protecció FFP2, una proposta que realitza des de l'inici de la pandèmia i davant la qual Conselleria "evita respondre malgrat les situacions crítiques com l'actual, amb múltiples contagis".

   Igualment, ha plantejat els permisos "per deure inexcusable" per a treballadors amb menors al seu càrrec contagiats o en quarantena, ja que en l'actualitat els obliga l'Administració a recórrer a dies de vacacions per a cuidar-los.

   El sindicat recalca que la incidència acumulada entre funcionaris de Justícia per contagis entre el 30 de desembre i el 13 de gener ascendia ja 2.320 si s'extrapolara la mitjana habitual per 100.000 habitants. Aquesta circumstància, sumada, a la falta de substitució del personal, repercuteix en una ralentització de la tasca del jutjat, amb el que els tràmits judicials per a la ciutadania es demoren. Per açò, reitera a Conselleria que "reaccione immediatament".