Publicado 12/07/2021 15:52

Dalmau destaca les universitats per generar un pensament que "possibilite un futur més solidari"

   VALNCIA, 12 jul. (EUROPA PRESS) -

   El vicepresident segon i conseller de Vivenda i Arquitectura Bioclimtica, Rubén Martínez Dalmau, ha intervingut en l'acte inaugural de la Universitat d'Estiu de Gandia, que enguany compleix la 38 edició, on ha destacat que "enfront del pensament únic neoliberal que va imperar en les primeres dcades del segle XXI, les universitats són una part indispensable per a generar un pensament alternatiu i hegemnic que ens possibilite un futur més solidari, més integrador, on capiem totes i tots nosaltres".

   L'acte, que s'ha celebrat al Palau Ducal ha comptat també amb la presncia de la rectora de la Universitat de Valncia, Mavi Mestre, de l'alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, de la directora del Centre Internacional de Gandia, Carme Melo i de representants de diverses institucions, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

   La programació de l'edició que aquest dilluns arranca gira entorn el lema 'Cambios, una mirada calidoscópica' amb l'objectiu de reflexionar sobre la naturalesa i l'abast dels canvis esdevinguts en l'últim any, gran part d'ells a conseqüncia de les mesures imposades per a frenar la pandmia.

   Referent a a, Martínez Dalmau ha assenyalat com "la pandmia va irrompre sense avisar per a accelerar tots els processos de canvi que ja s'estaven produint. Prova d'a és la relació amb el treball o la nostra relació amb el planeta".

   Així mateix, ha advertit que "a dia de hui encara no s'ha determinat l'abast real de les conseqüncies econmiques i socials que ha provocat l'emergncia sanitria, per si que coneixem quines són les ferramentes que disposem perqu l'eixida d'aquesta crisi no siga com la del 2008".

   "De res ens serveix continuar perpetuant un model fallit on, per damunt de totes les coses, preval el benefici econmic, la lgica del 'sálvese quien pueda' i la destrucció del planeta", ha assegurat.

   Finalment, ha destacat que "l'inici d'aquesta nova edició de la Universitat d'Estiu de Gandia evidencia el rol rellevant que juguen les universitats valencianes en la nostra societat".

   "En un moment d'extrema complexitat és important el seu paper de transmissor del coneixement científic i del pensament crític, un pensament que ha de respondre amb coratge intellectual al dogmatisme de les posicions reaccionries i als reptes de futur per a garantir una societat més social i ecolgicament més justa", ha concls.

colaboracio