Detingudes 56 persones en tota Rússia amb motiu del funeral de Navalni

Imatge d'arxiu de flors i veles dipositades en record a l'opositor rus Alexei Navalni.
David Zorrakino - Europa Press
Publicado: viernes, 1 marzo 2024 18:50

   MADRID, 1 Mar. (EUROPA PRESS) -

   Les forces de seguretat de Rússia han detingut aquest divendres almenys a 56 persones, entre ells dos menors d'edat, coincidint amb el funeral a Moscou de l'opositor rus Alexei Navalni, que va morir el passat 16 de febrer mentre es trobava empresonat complint una condemna a uns 30 anys de presó per frau i extremisme.

   L'ONG OVD-Info, especialitzada en el seguiment de detencions, ha assenyalat en un missatge de Telegram que els arrests han tingut lloc a la capital russa, així com a les ciutats de Novosibirsk, Voronezh, Nizhnevartovsk, Kazan, Tomsk, Zlatoust i Sochi, entre altres.

   Així, l'organització ha assenyalat que entre els detinguts hi ha un periodista i ha manifestat que molts d'ells han sigut arrestats quan tractaven de viatjar des d'altres províncies del país a Moscou per a assistir al funeral, que ha durat tan sol 20 minuts després que les autoritats religioses es veren "pressionades" per a escurçar la durada, segons han denunciat activistes i seguidors de Navalni.

    Entre els detinguts es troba Pavel Sichev, assessor del candidat opositor rus Boris Nadezhdin, crític amb la invasió russa d'Ucraïna i la candidatura de la qual a les presidencials de març ha sigut rebutjada per la Comissió Electoral en el molts consideren una mesura de les autoritats per a aplanar el camí del president, Vladimir Putin, cap a la reelecció.

   A la ciutat de Novosibirsk han sigut detingudes 18 persones després de dipositar flors durant una vigília, segons informacions del diari 'The Moscow Times'. Entre ells es troba el tinent d'alcalde, Anton Kartavin. Així mateix, altres deu persones han sigut arrestades en Ekaterimburgo, també per dipositar flors en record a l'opositor rus.

   "El motiu formal d'aquests arrests podria ser la participació en anteriors esdeveniments en record del polític, però majoria d'aquestes detencions cerquen intimidar a activistes i seguidors de Navalni", ha asseverat OVD-Info prèviament.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià