Publicado 29/09/2022 14:12

Detinguts cinc menors per extorsionar uns altres a canvi de no publicar en xarxes imatges sexuals

 "La Policia Nacional Deté a Elx Cinc Persones Per Extorsionar Menors Edat Amb Imatges Cedides En Xarxes Socials"
POLICÍA NACIONAL


ALACANT, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

Agents de la Policia Nacional han detingut a Elx un grup criminal compost per cinc menors d'edat, d'entre 16 i 17 anys, que presumptament es dedicaven a extorsionar altres adolescents valent-se de les xarxes socials, amenaçant-los amb publicar fotos sexuals seues si no els donaven diners.

La Policia va tindre coneixement dels fets arran d'una denúncia interposada a la Comissaria d'Elx, on una menor va manifestar que estava sent extorsionada per a pagar a canvi que no es difongueren unes fotografies seues de contingut sexual, segons han informat les forces de seguretat en un comunicat.

Els agents del Grup 1º de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria d'Elx van iniciar una investigació que va permetre identificar cinc persones que formaven un grup criminal que utilitava les xarxes socials per a extorsionar menors d'edat. En concret, es tracta de dos xics i tres xiques "perfectament organitzats", tots de nacionalitat espanyola.

Quant al modus operandi, consistia a guanyar-se la confiança de les seues víctimes, xics i xiques, a través d'una coneguda xarxa social creant perfils falsos.

Una vegada obtenien la seua plena confiança, els sol·licitaven imatges d'índole sexual a les seues víctimes i, després d'obtindre imatges compromeses, començaven a extorsionar-los contactant a través de la mateixa xarxa social amb ells per a sol·licitar-los diners a canvi de no difondre-les.

Tots els detinguts, menors d'edat també, d'entre 16 i 17 anys d'edat, van quedar en llibertat amb càrrecs després de comparéixer en dependències policials, i es troben a l'espera de comparéixer davant l'Autoritat Judicial.