Dimiteix la delegada d'Igualtat de RTVE per l'elecció de 'Zorra' per a Eurovisió: "Demane perdó a les víctimes"

El grup Nebulossa posa després de guanyar el Benidorm Fest 2024, al Mirador del Castillo, a 4 de febrer de 2024, a Benidorm, Alacant, Comunitat Valenciana (Espanya).
Joaquín P. Reina - Europa Press
Publicado: viernes, 9 febrero 2024 18:49

   MADRID, 9 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La delegada d'Igualtat, Diversitat i Inclusió de RTVE, Montserrat Boix, ha anunciat aquest divendres 9 de febrer que ha dimitit del seu càrrec després de l'elecció de 'Zorra' per a representar a Espanya al Festival d'Eurovisió.

   "He dimitit perquè no puc assumir aquesta posició. El meu primer treball com a delegada va ser canviar les bases del BenidormFest per mandat de @1JMPTornero després de polèmica de SloMo. Demane perdó a les víctimes de #violenciadegénero. Zorra ni és apoderament per a les dones, ni feminisme", ha escrit a través del seu compte de X.

   L'elecció del tema de Nebulossa ha sigut criticada per una dels corrents del feminisme a Espanya, que considera que la cançó "no és cultura, és ensalzamiento del masclisme més grosser". Per contra, ha sigut defesa pel moviment LGTBI, pel president del Govern, Pedro Sánchez i per varis dels seus ministres.

   RTVE ha anunciat que traduirà el tema a diversos idiomes i que el canal oficial de Nebulossa en Youtube anirà incloent el videoclip de la cançó amb els subtítols en els seus corresponents idiomes traduït a diversos idiomes, on ja pot veure's el vídeo amb la lletra en anglés. No obstant això, RTVE ha informat que la cançó que Nebulossa interpretarà a la final d'Eurovisió l'11 de maig en l'escenari de Malmö (Suècia) serà "la mateixa versió que van presentar el Benidorm Fest" i que li va valdre la victòria al concurs musical.

   Boix, que ocupava aquest càrrec des d'agost del 2022, és coautora de la Guia de RTVE publicada per l'Observatori i editora d'Igualtat. És llicenciada en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona (1985) i té el títol d'Especialista en Polítiques d'Igualtat de la Universitat Carlos III de Madrid (2019).

   Després d'iniciar la seua carrera professional a Radio Miramar de Barcelona el 1986, es va incorporar als Servicis Informatius de TVE especialitzant-se en informació internacional. També ha realitzat nombrosos treballs sobre la situació dels drets de les dones. Ha sigut enviada especial de TVE a Algèria, campaments de refugiats sahrauís, el Marroc, Egipte, l'Afganistan, Guatemala i Bangladesh. Des del 2019 era redactora del Canal 24 Hores.

   Ha sigut secretària d'Igualtat i Drets Civils d'UGT RTVE participant en la Comissió d'Igualtat de RTVE i en l'Observatori d'Igualtat de RTVE des de la seua creació el 2017. El 2021-2022 ha format part de la Comissió Negociadora de l'II Pla d'Igualtat entre dones i hòmens de RTVE aprovat al març del 2022.

   Entre els premis que ha rebut estan el Premi AMECO de Comunicació (2000); Premi Rosa Manzano (2001); Premi al Reconeixement en la tasca periodística més destacada en l'eradicació de la violència de gènere de l'Observatori Contra la Violència Domèstica del Consell General del Poder Judicial (2005); Premi Nicolás Salmerón de Drets Humans per la defensa dels drets de la dona (2009); Premi Isonomía contra la violència de gènere de la Universitat Jaume I (2011); Premie Comunicació No sexista de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (2015) i el X Premi Participant Creguem Espais d'Igualtat en la categoria de Comunicació del Consell de les Dones del municipi de Madrid (2017).

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià