Dos sanitaris morts en un bombardeig israelià sobre la porta d'un hospital de Rafà

Archivo - Arxiu - Hospital Especialitzat de Kuwait, a Rafà, a la Franja de Gaza
Europa Press/Contacto/Bashar Taleb - Archivo
Publicado: lunes, 27 mayo 2024 18:53

   MADRID, 27 May. (EUROPA PRESS) -

   Dos treballadors de l'Hospital Especialitzat de Kuwait, al centre de Rafà, han mort aquest dilluns en un bombardeig d'avions de combat israelians sobre la porta del centre sanitari, segons ha informat el Ministertio de Sanitat del Govern gazatí, controlat pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs).

   El comunicat gazatí identifica als dos morts com Rachid Mohamed Said Barhum, de 23 anys, i Musab Sami Dajlalá al Arya, de 22 anys. Tots dos estaven treballant en el moment de l'atac.

   "El Ministeri de Sanitat palestí a Gaza condemna l'atroç crim de l'ocupació en atacar al personal sanitari que treballa en l'Hospital Especialitzat de Kuwait, en la governació de Rafá", ha apuntat. Aquest atac "confirma la intenció de l'ocupació d'aniquilar i enfonsar el sistema de salut de la Franja de Gaza", ha afegit.

   El Ministeri de Sanitat gazatí demana així a la comunitat internacional i als organismes internacionals i de drets humans que intervinguen per a "protegir les instal·lacions sanitàries i al seu personal del terrorisme, els assassinats i la destrucció de l'ocupació israeliana".

   Aquest diumenge han mort almenys 45 persones en un bombardeig israelià contra un camp de desplaçats en la regió de Rafà, fets que han sigut condemnats a nivell internacional. Aquest incident es produeix en el marc de l'ofensiva militar israeliana contra la Franja de Gaza que s'ha cobrat ja la vida de més de 36.000 palestins, la majoria civils.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià