'Efímera', de La Ceràmica, millor monument de les Fogueres 2019

Publicado 21/6/2019 18:28:05CET
CEDIDA

ALACANT, 21 Jun. (EUROPA PRESS) -

'Efímera', el monument de la comissió La Ceràmica, ha guanyat el primer premi de la Secció Especial de les Fogueres de Sant Joan, segons s'ha desvetlat aquest divendres després de la votació del jurat llegit en el restaurant El Sorell d'Alacant.

La foguera és obra dels artistes fallers Vicente Llàcer Rodrigo SL i suposa que la comissió torna a fer-se amb el primer premi després de huit anys.

En segon lloc ha quedat Carolines Altes, que ha empatat a 69 vots amb Sèneca-Autobusos -finalment tercera-, a qui ha superat perquè ha obtingut més vots màxims.

Florida Portazgo ha aconseguit el quart lloc, Sagrada Família ha quedat cinquena, Diputació-Renfe és sisena; Polígon Sant Blai, setena; Hernán Cortés, octava; i, Florida plaça La Vinya, novena.

Per la seua banda, la foguera Esplanada ha sigut la guanyadora en Primera categoria, després que s'haja produït un empat amb la foguera Foguerer Carolines, que s'ha resolt perquè la guanyadora ha sumat un major nombre de màximes puntuacions per part del jurat. En tercer lloc ha quedat Passeig de Gomis -també ha guanyat Millor Crítica--, en quart lloc Calvo Sotelo; en cinqué lloc Port d'Alacant; i, en sisé Alfons el Savi.

En Segona categoria, la guanyadora ha sigut Baver-Els Antigons. Per la seua banda, el monument de la comissió Plaça de Santa Maria s'ha alçat amb el premi a la millor foguera de la Tercera categoria.

En Quarta categoria, el jurat ha decidit que la millor foguera d'aquest 2019 és el monument de Calderón de la Barca-plaça d'Espanya, mentre que en Cinquena categoria ha vençut San Antón Alto.

En Sisena categoria A la guanyadora ha sigut Gran Via-Garbinet i en Sexta caterogía B ha guanyat Nou Alipark.

ACCESSIBLES I INNOVADORES

Així mateix, el jurat ha decretat que el premi a la Foguera Més Accessible per a Baver-Els Antigons; mentre que el premi del Gremi de Foguereres a l'escena a la crítica ecològica ha recaigut per a Benalua.

Quant al primer premi a les Fogueres Més Innovadors ha correspost a Rabassa i el premi a Carrers Adornats ha sigut para foguera Carolines Baixes.

El primer premi de la categoria Especial a Barraques ha correspost a la comissió 'Festa i Vi' del districte de la Florida.

Contador
colaboracio