Publicado 16/04/2021 11:52CET

Els periodistes "represaliats per la Llei Mordassa", Premi Llibertat d'Expressió 2021

Archivo - Arxiu - Premi Llibertat d'Expressió 2021 de la Unió de Periodistes Valencians
UNIÓ DE PERIODISTES VALENCIANS - Archivo

   VALÈNCIA, 16 abr. (EUROPA PRESS) -

   Els i les periodistes "represaliades" per l'aplicació de la Llei de Seguretat Ciutadana, l'anomenada "Llei Mordassa", rebran en el premi Llibertat d'Expressió 2021, que atorga l'Unió de Periodistes Valencians. L'acte d'entrega tindrà lloc el pròxim 3 de maig a les 11.00 hores en el Paranimf de la Nau de la Universitat de València, ha anunciat l'entitat.

   L'Assemblea de la Unió de Periodistes va decidir el passat 27 de febrer atorgar el guardó als periodistes i fotoperiodistas que han patit les conseqüències d'aquestes normes, encara vigents, recalquen.

   A pesar que enguany el guardó té un esperit col·lectiu, l'executiva de la Unió de Periodistes ha decidit personalitzar-ho en la figura de Mireia Comas, fotoperiodista que va ser notícia arran de la seua detenció per part dels Mossos d'Esquadra mentre cobria un desnonament a Terrassa i que serà l'encarregada d'arreplegar el guardó el pròxim 3 de maig.

   Des del col·lectiu professional recorden, en un comunicat, que la Fiscalia i l'acusació demanaven per a Mireia Comas un any de presó i una multa de 170 euros per una presumpta agressió a una agent dels Mossos d'Esquadra mentre cobria un desnonament. El 2 de desembre de 2020 es va celebrar el juí, la sentència publicada el 17 de desembre va absoldre la fotoperiodista després de no acreditar-se l'agressió i en veure "contradiccions en la versió policial".

"DRET A INFORMAR"

   "El de Mireia Comas --destaca La Unió-- és solament un exemple dels efectes de la Llei Mordassa contra els i les professionals de la informació i per extensió contra la llibertat d'informació i el dret a informar".

   "Cada vegada amb més freqüència coneixem casos de periodistes detinguts, colpejats, processaments... Per aquest motiu, amb el guardó d'enguany volem reivindicar, una vegada més, la derogació d'aquesta llei perversa que impedeix l'exercici de la professió periodística i deixa als i les professionals desemparats i en una greu situació de vulnerabilitat solament pel fet de fer el seu treball", argumenten.

   L'acte d'entrega tindrà lloc el dia 3 de maig, coincidint amb el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, a les onze del matí en el Paranimf de la Nau. L'esdeveniment comptarà amb un control d'aforament a causa de les mesures de seguretat de la Covid-19.

Contador
colaboracio