Eurovisió barreja desqualificar a Israel perquè la lletra de la seua cançó "és política", segons un mitjà israelià

Archivo - Arxiu - Eurovision 2023
Peter Kneffel/Dpa - Archivo
Publicado: miércoles, 21 febrero 2024 18:51

    MADRID, 21 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La Unió Europea de Radiodifusió (UER) podria desqualificar a Israel del festival d'Eurovisió 2024 que se celebrarà el pròxim mes de maig a Malmö (Suècia) en considerar que la lletra de la seua cançó "és política".

    Segons ha informat el mitjà israelià Yedioth Ahronoth, Israel no té intenció de canviar la lletra ni la cançó encara que això supose la seua desqualificació del certamen europeu.

    En concret, la Unió Europea de Radiodifusió podria rebutjar la cançó 'October Rain' d'Aden Golan per contenir la lletra missatges polítics.

    Davant d'aquesta situació, el consell de la corporació israeliana es reunió d'urgència aquest dimarts i va decidir no canviar la lletra ni la cançó, "fins i tot a costa que Israel no participe en Eurovisió enguany".

    No obstant això, fa una setmana els organitzadors del Festival d'Eurovisió van anunciar que no desqualificarien a Israel del concurs per la guerra contra Hamàs, com van fer amb Rússia després de la seua invasió d'Ucraïna el 2022.

    "Les comparacions entre guerra i conflicte són complexes i, com a organització de mitjans apolítics, no ens correspon fer-les. Un esdeveniment musical apolític no és una competència entre governs", va dir en una entrevista el director general de la UER, Noel Koren.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià