Evacuades centenars de persones després de localització d'una bomba de la Segona Guerra Mundial a Heidelberg, Alemanya

Archivo - Arxiu - Dos agents de la Policia alemanya en una imatge d'arxiu.
XINHUA / ZUMA PRESS / CONTACTOPHOTO - Archivo
Publicado: viernes, 9 diciembre 2022 10:41

   MADRID, 9 Dic. (EUROPA PRESS) -

   Les autoritats de la ciutat alemanya d'Heidelberg, al sud-oest del país, han iniciat l'evacuació de centenars de persones de cara a la retirada i desactivació d'una bomba de la Segona Guerra Mundial trobada durant uns treballs de construcció prop de la principal estació de tren de la localitat.

   "Durant els treballs de construcció en Bahnstadt ha sigut trobada una bomba de la Segona Guerra Mundial a l'àrea de la plaça Europa i el carrer Max Jarecki", ha dit la Policia local a través d'un comunicat en la seua pàgina web. Així, ha dit que els agents estan "bloquejant la zona, la qual cosa causa retards en el trànsit i desviaments".

   "Els servicis d'artificiers estan de camí al lloc per a prendre decisions sobre els pròxims passos", ha manifestat, al mateix temps que ha agregat que "els residents afectats estan sent contactats per la Policia i els Bombers, mentre que algunes de les instal·lacions adjacents han sigut ja evacuades".

   Segons les informacions arreplegades per l'agència alemanya de notícies DPA, els artificiers han establit una zona de seguretat de 50 metres entorn de la bomba, de 250 quilograms de pes. Després de la fi de la Segona Guerra Mundial s'han trobat nombroses bombes no activades en el país, si bé normalment són desarticulades sense majors incidents.