Familiars dels ostatges segrestats per Hamàs bloquegen l'autopista que uneix Tel Aviv amb Jerusalem

Archivo - Arxiu - Imatge d'arxiu d'una protesta en Tel Aviv per a demanar l'alliberament dels ostatges presos per Hamàs.
Ilia Yefimovich/dpa - Archivo
Publicado: viernes, 19 abril 2024 18:43

   MADRID, 19 Abr. (EUROPA PRESS) -

   Un grup de familiars d'ostatges segrestats pel Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs) al marc dels atacs perpetrats i passat 7 d'octubre contra sòl israelià i on van morir 1.200 persones han bloquejat aquest divendres la principal autopista que uneix les ciutats de Tel Aviv i Jerusalem.

    Desenes de familiars han tornat així a eixir al carrer per a protestar contra el Govern encapçalat pel primer ministre, Benjamin Netanyahu, al que exigeixen prendre les mesures necessàries per a aconseguir que els seus sers estimats siguen alliberats i puguen tornar a casa.

    Les famílies dels ostatges han protagonitzat nombroses protestes similars des dels atacs, que es van saldar amb 240 segrestats. Des de llavors, l'Exèrcit d'Israel ha dut a terme una ofensiva contra la Franja de Gaza que ha deixat més de 40.000 morts.

   No obstant això, Hamàs només ha accedit a alliberar a un reduït grup de persones en virtut d'un acord temporal segellat al novembre que va permetre també l'excarceració de desenes de presos palestins de presons israelianes.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià