Feijóo acusa Sánchez "tapar" el 'cas koldo' i el president li replica que va arribar per a ocultar la corrupció a Madrid

El president nacional del PP, Alberto Núñez Feijóo, durant la sessió plenària al Congrés dels Diputats, a 21 de febrer del 2024, a Madrid (Espanya).
A. Pérez Meca - Europa Press
Publicado: miércoles, 28 febrero 2024 11:31

    MADRID, 28 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha acusat aquest dimecres al cap de l'Executiu de conèixer la presumpta trama de corrupció en el cas de les mascaretes conegut com a 'cas Koldo' des de fa més de tres anys i "tapar-la". En el seu torn, Pedro Sánchez li ha respost que va arribar a la Presidència del PP per a "tapar" la corrupció, atès que, segons ha dit, el seu antecessor, Pablo Casado, "va caure per denunciar una trama de corrupció de la senyora Ayuso en la Comunitat de Madrid".

   "Vostè ho sabia i ho va tapar", ha etzibat Feijóo a Sánchez en una dura picabaralla al Ple del Congrés que s'ha produït un dia després que l'exministre i exsecretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, haja decidit retenir el seu escó i passar al Grup Mixt, malgrat la peticion que li havia realitzat l'Executiva del PSOE perquè lliurara la seua acta.

DEMANA A SÁNCHEZ NO POSAR EL "VENTILADOR"

   Feijóo ha insistit que Sánchez "sabia" d'aquesta presumpta trama, "almenys des de feia més de tres anys" i ha dit "el seu secretari d'Organització no li servirà de tallafocs". "Aquesta trama sorgeix en el cap del seu partit, està instal·lada en el cor del seu Govern i marca la partida de naixement de la seua carrera", ha avisat, per a avisar-li que "la caiguda desgràcia del senyor Ábalos no li protegeix" sinó que "li despulla"

   Feijóo ha demanat a Sánchez que "no escampe" el que té "baix" ni pose el "ventilador" quan el jutge "està "investigant al seu Govern i al seu partit". "Deixe d'insultar la intel·ligència dels espanyols tots els dies i totes les hores", li ha sol·licitat.

    En la seua rèplica, Sánchez ha recalcat que produeix "enrogiment" que el PP pense que "pot traure profit política de la corrupció" i ha afirmat que el seu Executiu és "implacable" i "incompatible" contra la corrupció. "Aquest és un Govern que no tapa la corrupció. És un govern que combat la corrupció cara a cara, i ho fa no amb discursos vacuos com vostè sinó amb fets i amb accions", ha dit, al·ludint a la comissió d'investigació que es va a crear.

   Sánchez ha dit a Feijóo que per a ser "creïble en el seu paper de Torquemada hauria de tenir" tant ell com el PP "un altre currículum", al mateix temps que ha recordat alguns casos que han afectat als 'populars', com el 'cas Bárcenas'.

   "Nosaltres arribem al Govern per a desterrar la corrupció de la política i vostè ha arribat al capdavant del PP per a tapar-la", li ha etzibat, per a assegurar que Pablo Casado, l'anterior líder del PP, "va caure per denunciar una trama de corrupció de la senyora Ayuso a la Comunitat de Madrid. "I vostè està en peus per tapar i tolerar aquest corrupció", li ha dit.

(HI HAURÀ AMPLIACIÓ))

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià