Actualizado 24/09/2015 18:47

Generalitat prepara un pla d'"acompanyament lingüístic" per a refugiats sirians

VALÈNCIA, 24 Sep. (EUROPA PRESS) -

   La Generalitat Valenciana està preparant un Pla d'Atenció i acollida a les persones desplaçades de Síria que donarà "acompanyament lingüístic" als refugiats que aculla la Comunitat amb l'objectiu que l'idioma "no siga un obstacle" per a ells.

   Així ho han anunciat este dijous el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el director general de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme, Rubén Trenzano, en roda de premsa amb motiu de l'acte de commemoració i promoció del Dia Europeu de les Llengües.

   En estes setmanes, l'administració ha mantingut reunions amb els departament d'àrab de les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) i els catedràtics d'Àrab i Cultura Àrab de la Universitat de València i, "a partir d'este equip tècnic, que incorporarem a la comissió mixta que coordina Vicepresidència del Consell, s'oferirà acompanyament lingüístic" als refugiats.

   Això es concreta en traducció de papers i documentació, material escrit en la seua llengua sobre el poble valencià i la preparació de "tot un contingent per a les criatures que van venir amb la finalitat que siguen capaços de comunicar-se durant els primers mesos en les poblacions a les quals arribin".

   "Som un poble de portes obertes i no serà un obstacle ni el xoc cultural ni els problemes de comunicació lingüística", ha asseverat el director general.

   "Plantegem una bandera com a comunitat autònoma on van a desenvolupar-se estratègies de multilingüisme i no hi ha cap govern autonòmic on s'este treballant en esta mateixa aposta com la Generalitat Valenciana", ha afegit.

colaboracio