Google i YouTube destinaran 13,2 milions de dòlars a l'engegada d'un fons mundial de verificació de dades

Publicado: miércoles, 30 noviembre 2022 13:28

   MADRID, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   Google i YouTube aportaran una ajuda de 13,2 milions de dlars a l'organització International Fact-Checking Network (IFCN) per a posar en funcionament un fons mundial de verificació de dades.

   Així ho han anunciat aquest dimecres les dos entitats durant la Cimera sobre la lluita contra la desinformació 'online' celebrada a Brusselles, amb l'European University Institute i la Fundació Calouste Gulbenkian.

   En aquest context, han avanat aportacions de Google.org para TechSoup Europe i Demagog amb l'objectiu d'ajudar el desenvolupament de projectes contra la desinformació a Europa Central i de l'Est.

   Google ha recordat que recentment també es va anunciar el projecte 'Dale a pausa' per a combatre la difusió online de continguts nocius i nous vídeos de Jigsaw per a desmentir bulos, "com una tctica preventiva per a contrarestar les narratives contra els refugiats a Europa Central i Oriental".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià