Publicado 06/07/2022 15:31

El Govern transferirà 110 milions a les CA per a digitalitzar el sector del transport

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, presideix la reunió de la Conferència Sectorial de Transports, en la seu del Ministeri, a 6 de juliol de 2022, a Madrid (Espanya)
Carlos Luján - Europa Press

   També s'ha abordat la reducció del preu del transport públic

   MADRID, 6 jul. (EUROPA PRESS) -

   El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha celebrat en el matí d'aquest dimecres una reunió de la Conferència Sectorial de Transports en la qual s'ha abordat amb els titulars de transports de les comunitats autònomes la transferència de 110 milions d'euros en ajudes perquè les Comunitats Autònomes facen les convocatòries corresponents per a millorar la digitalització de les xicotetes i mitjanes empreses del sector del transport.

   En la roda de premsa posterior a la reunió, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha informat sobre els criteris de repartiment, que es fixen en funció de la població de regió, i els detalls del procés perquè arriben a les comunitats i ciutats autònomes.

   "Aquestes ajudes, que s'emmarquen dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, permetran a les empreses del sector oferir un servici més eficaç, sostenible i modern", ha assenyalat Sánchez.

   Andalusia serà la regió que més fons reba per a la digitalització de les pimes del sector del transport, amb un import total de 19,6 milions d'euros. Li segueix Catalunya, amb 18 milions d'euros, i Madrid, que rebrà 15 milions d'euros.

REDUCCIÓ DEL TRANSPORT PÚBLIC

   En la reunió sectorial també s'ha tractat amb els titulars de transport de les comunitats autònomes la reducció del preu del transport del públic, com a part del paquet de mesures anunciat pel Govern per a respondre les conseqüències econòmiques de la guerra a Ucraïna.

   La ministra ha explicat que s'han compartit amb les CA els criteris pels quals s'aplicarà la reducció en el preu dels títols d'abonaments de transport públic.

   Sánchez ha expressat que aquesta ajuda, per a la qual es destinaran des del Govern fins el 200 milions d'euros i que permetrà reduir el preu en un 30% del total, compta amb un termini "ajustat però suficient" per a la seua engegada, ja que no entrarà en vigor fins al dia 1 de setembre, "coincidint amb el retorn de moltes persones als seus llocs de treball o estudi".

   Sobre les crítiques per part d'alguns consellers de transports de Governs autonòmics del Partit Popular sobre les quanties, la ministra ha recordat que són les CA les que tenen les competències en transports, per la qual cosa també està en les seues mans reduir el preu de l'abonament transporte.

colaboracio