El Govern veu "positiu" que Ábalos comparega en la comissió d'investigació al Congrés per a "llançar llum"

La ministra Portaveu, d'Educació, Formació Professional i Esport, Pilar Alegría, durant una roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres, al Palau de la Moncloa, a 16 d'abril del 2024, a Madrid (Espanya).
Alberto Ortega - Europa Press
Publicado: martes, 16 abril 2024 18:43

   Insisteix a culpar al PP per la falta de renovació del CGPJ: "sempre falla la mateixa peça"

   MADRID, 16 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El Govern veu positiu que acudisquen a comparèixer a la comissió d'investigació sobre la compra de material sanitari durant la pandèmia, les persones que han sigut convocades i que poden "llançar llum" sobre el succeït, entre les quals es troba l'ex-ministre socialista José Luis Ábalos.

    En ser interrogada directament sobre la presència d'Ábalos en la comissió d'investigació en la Cambra baixa, la portaveu del Govern Pilar Alegría ha assenyalat que és "positiu per al bon desenvolupament de la comissió d'investigació" que acudisquen totes les persones que puguen "llançar llum" sobre els procediments de contractació, que és l'objectiu d'aquesta comissió impulsada pel PSOE, segons ha assenyalat.

    En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres celebrat aquest dimarts en La Moncloa, ha assenyalat que volen que es conega el que va succeir durant la pandèmia i si va haver-hi alguna "anomalia" o alguna conducta irregular en les contractacions de mascaretes per a traure-la a la llum i que no torne a succeir.

    Ábalos acudirà finalment després que el PSOE pactara una llista conjunta amb els seus socis parlamentaris, encara que en una primera llista preliminar no li havien inclòs.

   Alegria, que també ha sigut preguntada sobre si el Govern considera que el líder de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo, ha de ser citat a aquesta comissió, ha assenyalat que es tracta d'una prerrogativa dels grups parlamentaris i ells decidiran els qui han de participar.

   En tot cas ha insistit que l'objectiu de la comissió en el Congrés és "conèixer la realitat dels fets" mentre que, al seu judici, la que impulsa el PP en el Senat és una comissió "fake" que només pretén assenyalar al PSOE i generar soroll polític.

   Referent a això, s'ha queixat que els 'populars' impedisquen amb la seua majoria absoluta que es cride a cap dirigent de comunitats autònomes governades pel PP que van tenir responsabilitats polítiques durant la pandèmia i per tant tindran "alguna cosa que explicar"

RENOVACIÓ DEL CGPJ

   D'altra banda, respecte a la renovació del Consell General del Poder Judicial, que porta més de cinc anys amb el mandat caducat, Pilar Alegria reitera la disposició del Govern i insisteix a culpar al PP de la falta d'avanços.

   Així ha confirmat que seguiran asseguts en la taula de negociació amb la intermediació de la Comissió Europea, a pesar que el comissari Didier Reynders, que estava duent a terme aquest labor, ix d'aquesta institució per a optar a liderar el Consell d'Europa.

    "Nosaltres estem on hem estat sempre, asseguts en la taula i esperant que es complisca la llei i que siga possible aquest renovació. El que succeeix és que la peça que falla sempre és la mateixa", ha assenyalat en referència al PP.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià