Hamàs diu que l'atac prop d'un assentament a Jerusalem és "una resposta natural" a les "massacres"

Archivo - Arxiu - Ambulàncies de la Magen David Adom (Estel de David Roja) en un hospital a Ascalón, al sud d'Israel (arxiu)
Europa Press/Contacto/Chen Junqing - Archivo
Publicado: jueves, 22 febrero 2024 13:05

   El ministre de Seguretat Nacional israeliana defensa armar als civils i demana "restriccions de moviment" als palestins

   MADRID, 22 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs) ha descrit aquest dijous amb una "heroica operació" l'atac armat executat prop d'un assentament als voltants de Jerusalem, que s'ha saldat amb un mort i sis ferits, i ha dit que "és una resposta natural" a les accions de les autoritats d'Israel.

   L'atac ha sigut perpetrat prop d'un lloc de control en la carretera que connecta Jerusalem amb l'assentament de Maale Adumim, segons han confirmat les autoritats israelianes. La Policia ha afirmat que els tres atacants, residents en la ciutat cisjordana de Belén, han sigut "neutralitzats".

   "És una resposta natural a les massacres i crims de l'ocupació en la Franja de Gaza i la Cisjordània ocupada", ha dit, abans de recalcar que el poble palestí "seguirà resistint davant de l'ocupació en tot el país, palestina, fins que l'ocupació siga derrotada i els seus drets nacionals siguen totalment restaurats".

   Així mateix, ha indicat que les possibles restriccions a l'accés de musulmans a l'Esplanada de les Mesquites durant el mes de Ramadà "no donarà seguretat" i ha demanat als palestins que "incrementen la confrontació amb l'ocupació i els seus colons en totes les parts del país i la ciutat de Jerusalem".

   En aquesta línia, Yihad Islàmica ha aplaudit l'atac, que "ha deixat ferits entre els soldats d'ocupació i els colons" i ho ha emmarcat en "el dret legítim a defensar els llocs sants i la terra davant de la banda nazi sanguinària en l'entitat (israeliana) fins que els ocupants siguen expulsats de la terra i la pàtria".

   "Demanem al nostre poble, a tot arreu, que continuen en el camí de la resistència per a fer front als plans de l'ocupació, que està lliurant armes als colons, atacant la sagrada mesquita d'Al Aqsa i vessant sang palestina", ha dit, segons ha informat el diari palestí 'Filastin', vinculat a Hamàs.

ARMAR ALS CIVILS I CONSTRUIR MÉS EN ASSENTAMENTS

   Per la seua banda, el ministre de Seguretat Nacional d'Israel, l'ultradretà Itamar Ben Gvir, ha afirmat que "es va evitar un gran desastre gràcies a que els policies tenen armes i els ciutadans tenen armes", insistint en els seus plans per a armar als civils.

   "Hi ha els qui em van criticar per això, però crec que avui tots entenen que les armes salven vides", ha subratllat, al mateix temps que ha advocat per restringir el moviment de la població palestina a Cisjordània i Jerusalem Est, ocupats per Israel, segons ha informat el diari 'Haaretz'.

   "El dret a la vida dels residents jueus de la Judea i Samaria --nom bíblic de Cisjordània-- supera el dret a la llibertat de moviment dels residents de l'Autoritat Palestina", ha argumentat Ben Gvir, en referència a la població palestina.

   En aquest sentit, ha incidit que espera que "hi haja més i més barreres" i en què "hi haja restriccions". "Hem d'entendre que els nostres enemics no cerquen excuses. Només volen causar dany. Lluitaré per a aconseguir restriccions, és bé que el primer ministre (Benjamin Netanyahu) accepte la meua posició de principis", ha argüït.

   El ministre de Finances d'Israel, l'ultradretà Bezalel Smotrich, ha advocat a més per aprovar la construcció de milers d'unitats d'habitatge en l'assentament de Maale Adumim i uns altres de la zona en resposta al "greu atac".

   "El greu atac en Maale Adumim ha de tenir una resposta decisiva a nivell de seguretat, però també una resposta dels assentaments", ha assenyalat en el seu compte en la xarxa social X, on ha demanat a Netanyahu que convoque una reunió per a aprovar "immediatament" milers d'unitats d'habitatges en assentaments en la zona.

   "Els nostres enemics saben que qualsevol dany que ens causen portarà a més construcció, més desenvolupament i més del nostre control en tot el país", ha sostingut, en línia amb la seua negativa a reconèixer el dret dels palestins a comptar amb un Estat i a estendre el control d'Israel sobre tots els Territoris Palestins Ocupats.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià