Hezbolá s'oposa a entrar en "guerra total" però insta a Israel a "estar preparat" al nord

Archivo - Arxiu - El líder suprem del partit-milícia xiïta libanés Hezbolá, Hasán Nasralá
Europa Press/Contacto/Osamah Yahya - Archivo
Publicado: miércoles, 19 junio 2024 18:21

   MADRID, 19 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El líder suprem del partit-milícia xiïta libanés Hezbolá, Hasán Nasralá, ha reaccionat este dimecres als advertiments llançats en la vesprada per les autoritats israelianes sobre una possible "guerra total" amb Líban i s'ha oposat a tal extrem, encara que sí ha recomanat a l'Exèrcit d'Israel "romandre preparat" al nord del país.

   "Diem que no volem una guerra total, perquè la nostra lluita és un front de suport. L'enemic parla d'això, però no pot fer-ho: Qualssevol que siguen nostres intencions, vulguem o no una guerra total, l'enemic està obligat a romandre preparat al nord del país", ha asseverat Nasralá durant un discurs arreplegat pel diari libanés 'L'Orient-Le Jour'.

   El líder de la milícia islamista ha advertit a Israel que compta amb "més de 100.000 combatents" que estan preparats per a actuar fins i tot "en el pitjor dels casos". "L'enemic israelià ja sap el que li espera (...) Tenim objectius clars i capacitat d'aconseguir metes que faran tremolar els fonaments mateixos de l'entitat", ha assenyalat.

   La nova escalada de les tensions es produïx després que Hezbolá publicara el dimarts un vídeo d'uns deu minuts de durada en els quals es mostren imatges del port de Haifa i altres infraestructures militars israelianes a vista de dron. Des de la milícia islamista han incidit en el mèrit d'haver gravat les imatges evadint la seguretat israeliana.

   Així les coses, Nasralá ha celebrat que la pressió exercida des de Líban i també per part dels rebels hutíes de Iemen --recolzats per Iran-- ha aconseguit que Israel no haja aconseguit per complet els seus objectius a la Franja de Gaza, on duu a terme una operació militar que es cobra la vida de quasi 37.400 persones i que va ser llançada després dels atacs de Hamàs del 7 d'octubre.

   L'operació militar israeliana en la Franja de Gaza s'estén ja per més de vuit mesos, un perido en el qual des de les autoritats d'Israel han assegurat haver acabat amb una vintena de batallons d'Hamás, i incideixen que apenes queden operatives altres quatre estructures de la milícia a Rafà.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià