Iglesias creu que el nou Govern ha d'afrontar amb "diàleg i empatia" la crisi catalana i el fet plurinacional

Publicado 18/11/2019 18:44:44CET
El líder de Podem, Pablo Iglesias
Jesús Hellín - Europa Press

Diu que Vox és encara un partit monàrquic, neoliberal i favorable a l'OTAN que ha crescut per l'exhumació de Franco i Catalunya

MADRID, 18 Nov. (EUROPA PRESS) -

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha assenyalat aquest dilluns que el nou Govern de coalició que es conforme gràcies a l'acord de PSOE i Unides Podem "pot ajudar a afrontar la crisi del sistema polític" espanyol encarant "la crisi catalana i el fet plurinacional d'Espanya des del diàleg i l'empatia".

En un article publicat en el diari britànic The Guardian, arreplegat per Europa Press, Iglesias incideix que han de ser capaços de posar fre a l'auge de l'extrema dreta "amb polítiques socials que siguen un cinturó de seguretat per a les majories socials vulnerables davant la desacceleració econòmica".

En aquest sentit, el líder morat lamenta que en la quarta economia de la zona euro, es consolide "un partit neofranquista sense complexos, alineat amb els discursos xenòfobs i reaccionaris de formacions d'altres països".

"És una mala notícia per als demòcrates i una trista novetat a Espanya. Fins fa ben poc, Espanya era un dels pocs països europeus que no comptava amb forces polítiques rellevants d'aquesta naturalesa, gràcies a la capacitat del Partit Popular per a aglutinar en el seu si una enorme pluralitat de famílies de la dreta"", explica en el text.

No obstant açò, Iglesias, qui dedica gran part de l'editorial a parlar del partit de Santiago Abascal, apunta que Vox és encara un partit monàrquic, favorable a l'OTAN i absolutament neoliberal en l'econòmic, i que el seu auge es deu a l'exhumació del dictador Francisco Franco i a la condemna dels dirigents independentistes empresonats.

EL PP ENTREGAT A VOX

En aquest sentit, assegura que tant PP com Ciutadans han pugnat amb Vox per veure "qui encarnava la resposta més dura" en el conflicte català. I al seu juí, açò ha suposat "l'afonament electoral de Ciutadans en benefici de Vox i ha deixat el Partit Popular entregat a Vox, que és ara el seu únic soci possible".

Iglesias finalitza el seu article assenyalant que amb aquestes eleccions generals es confirma a més "per quarta vegada", són els quarts comicis en quatre anys, que l'era del sistema de torns dels dos grans partits (PP i PSOE) que s'ha donat des de la Transició, ha finalitzat.

Contador
colaboracio