Illa assegura que només va parlar una vegada amb Koldo i li va remetre als tècnics i diu que no va contractar l'empresa

L'exministre de Sanitat i líder del PSC, Salvador Illa (c), arriba a la Comissió sobre mascaretes al Congrés dels Diputats, a 22 d'abril del 2024, a Madrid (Espanya).
Eduardo Parra - Europa Press
Publicado: lunes, 22 abril 2024 18:42

   MADRID, 22 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El ministre de Sanitat durant la pandèmia, Salvador Illa, diu que en aquells mesos només va parlar una vegada amb l'exasesor socialista Koldo García i que ho va fer per a remetre-li als tècnics del ministeri de Sanitat, encara que ha remarcat que el seu ministeri no va contractar amb l'empresa Solucions de Gestió i Suport a Empreses, epicentre de la trama del 'cas Koldo'.

    Així ho ha expressat aquest dilluns durant la seua compareixença en la primera jornada de la comissió d'investigació del Congrés sobre la contractació d'emergència durant la pandèmia en ser preguntat pel portaveu del PP, Elías Bendodo.

    Bendodo s'ha dirigit a Illa per a qüestionar-li, entre altres coses, si va tenir relació directa amb els investigats pel conegut com a 'Cas Koldo', davant del que l'exministre ha assegurat que no va tenir relació directa.

    "Vaig veure al senyor Koldo García només una vegada, li vaig indicar quin era el procediment i li vaig dir que es dirigira als tècnics. El resultat de l'equip va ser que no va contractar res, això és l'únic contacte que jo he tingut amb aquest senyor", ha assegurat.

   Més endavant sí ha reconegut que l'empresa de Koldo estava en una Unió Temporal d'empreses (UTE) juntament amb Ferrovial, que sí va participar en l'acord marc de compres que va afavorir el Govern.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià