Israel avisa que prompte prendrà les "decisions necessàries" sobre l'escalada del conflicte a Líban

Archivo - Arxiu - El ministre d'Exteriors d'Israel, Israel Katz, en el centre de la imatge
-/European Council/dpa - Archivo
Publicado: viernes, 21 junio 2024 18:39

   MADRID, 21 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El ministre d'Exteriors d'Israel, Israel Katz, ha avisat que el seu país "prompte prendrà les decisions necessàries" en relació a l'escala d'enfrontaments a la frontera contra el partit-milícia xiïta libanés Hezbolá.

   "Israel no pot permetre que l'organització terrorista seguisca atacant al seu territori i als seus ciutadans, i prompte prendrà les decisions necessàries", ha avisat en un missatge a través del seu compte de la xarxa social X.

   Les tensions han anat a l'alça durant les últimes setmanes i el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va advertir recentment que l'Exèrcit israelià "està preparat per a una acció molt poderosa" a la frontera amb Líban.

    En resposta, el 'número dos' d'Hezbolà, Naim Qassem, va advertir que una expansió del conflicte derivaria en "devastació i destrucció" a Israel.

    El líder d'Hezbolà, Hasán Nasralá s'ha oposat a una possible "guerra total" encara que ha recomanat a Israel a "romandre preparat" en el nord del país i ha arribat a avisar a països com Xipre que la seua organització ho considerarà "part de la guerra" si Nicòsia seguix permetent a Israel l'ús de les seues bases per a exercicis militars.

    "La nostra guerra també és la vostra", ha avisat Katz en este sentit, "i l'amenaça de Nasralá a Xipre és només el principi".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià