Israel emplaça a Egipte a reobrir el pas de Rafah i descarta cedir el seu control

Un habitatge destruït pels atacs en la localitat de Rafah, al sud de la Franja de Gaza
Rizek Abdeljawad / Xinhua News / ContactoPhoto
Publicado: martes, 14 mayo 2024 18:28

    MADRID, 14 May. (EUROPA PRESS) -

   El ministre d'Exteriors israelià, Israel Katz, ha exhortat als governs europeus a pressionar a Egipte perquè reòbriga el pas fronterer de Rafah, que connecta al sud la Franja de Gaza, advertint que en cap cas les Forces de Defensa d'Israel (FDI) renunciaran al control del costat gazatí.

   "El món col·loca sobre Israel la responsabilitat de la situació humanitària, però la clau per a impedir una crisi humanitària a Gaza està ara en mans dels nostres amics egipcis", ha argumentat Katz en el seu compte de la xarxa social X, on ha adonat dels seus contactes amb homòlegs de Regne Unit, Alemanya i Itàlia.

   Espera que aquests països "convencen" d'alguna manera a les autoritats egípcies, després que la presa del pas per part de les forces israelianes haja limitat encara més l'entrada de l'ajuda en l'enclavament palestí, malgrat els avisos de Nacions Unides i altres organitzacions que treballen sobre el terreny.

   "Hamàs no controlarà el pas de Rafah", ha sentenciat Katz en el seu missatge, en parlar del que ha descrit com una "necessitat de seguretat" per part d'Israel. "No renunciarem", ha postil·lat el ministre.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià