Israel equipara a Díaz amb Jamenei i el líder de Hamàs i acusa a Sánchez de complicitat per no cessar-la

Archivo - Arxiu - El ministre d'Exteriors d'Israel, Israel Katz (arxiu)
Michael Kappeler/dpa - Archivo
Publicado: martes, 28 mayo 2024 10:27

   MADRID, 28 May. (EUROPA PRESS) -

   El ministre d'Exteriors israelià, Israel Katz, ha equiparat a la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, amb el líder suprem d'Iran, Alí Jamenei, i amb el líder de Hamàs a Gaza, Yahya Sinwar, i ha acusat al president del Govern, Pedro Sánchez, de "còmplice" a incitar a l'assassinat de jueus per no cessar-la.

   En una primera reacció després de l'anunci per part del president del reconeixement oficial de Palestina com a Estat, Katz ha publicat un missatge en X, antic Twitter, en la qual presenta un muntatge fotogràfic de Díaz, Jamenei i Sinwar i subratlla que els tres "criden a la desaparició de l'Estat d'Israel i l'establiment d'un estat terrorista islàmic palestí des del riu fins al mar".

   Dirigint-se expressament a Sánchez, li remarca que "al no acomiadar a Yolanda Díaz i anunciar el reconeixement de l'Estat palestí, és còmplice d'incitació a l'assassinat del poble jueu i de crims de guerra".

   Katz ja s'havia pronunciat amb duresa contra les paraules de Díaz en els últims dies, després que la vicepresidenta i líder de Sumar publicara un vídeo en suport del reconeixement de l'Estat palestí en el qual sostenia que "Palestina serà lliure del riu fins al mar", en interpretar que estava usant un eslògan que no reconeix a Israel posat que reclama el territori que va des del riu Jordà fins al mar Mediterrani.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià