El jutge processa el DAO de la Policia amb Fernández Díaz pel 'pendrive' fantasma sobre la família Pujol

Eugenio Pino Sánchez declara en la comissió del Congrés
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado 20/11/2018 17:55:23CET

MADRID, 20 Nov. (EUROPA PRESS) -

El jutge d'instrucció número 11 de Madrid, Juan Javier Pérez, ha tancat la investigació del 'pendrive' fantasma sobre la família de Jordi Pujol mantenint el processament del comissari jubilat Eugenio Pino, qui va ser director adjunt operatiu (DAO) de la Policia Nacional amb Jorge Fernández Díaz (PP) al capdavant del Ministeri de l'Interior, han informat a Europa Press fonts jurídiques.

La interlocutòria de transformació en procediment abreujat manté la imputació contra Eugenio Pino en relació amb aquest 'pendrive' vinculat en la seua declaració judicial amb l'excomissari José Manuel Villarejo --a la presó provisional per la 'operació Tàndem'--. Aquest dispositiu de memòria va ser objecte d'investigació pel jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata, que es va inhibir a favor del Jutjat de Plaça de Castilla.

El dispositiu va ser trobat per un membre de la Unitat de Delictes Econòmics i Fiscals (UDEF) de la Policia Nacional durant la instrucció del Jutjat Central 5 contra la família de l'expresident català mentre ordenava "els diferents calaixos i armaris del seu despatx".

La memòria usb, segons la investigació judicial, contenia arxius gravats d'un ordinador de l'agència de detectius Método 3. Eugenio Pino va negar al setembre de 2017 haver comès irregularitat alguna. La seua defensa ha presentat un recurs perquè manté que "no hi ha cap dada objectiva per a mantindre la causa oberta".

El jutge Juan Javier Pérez no considera creïble l'argumentació esgrimida per Eugenio Pino, qui va assegurar que el 'pendrive' de procediment incert li va arribar a qui fóra cap d'Assumptes Interns, Marcelino Martín Blas. L'exDAO va apuntar que, prèviament, el dispositiu de memòria li l'havia oferit el comissari Villarejo, però a canvi que se li pagara mig milió d'euros, quantitat que després rebaixaria a 200.000 euros.

A més de Pino, el jutge també investiga el seu col·laborador Bonifacio Díez Sevillano pels delictes de revelació de secrets, frau processal i fals testimoniatge. La interlocutòria no troba elements per a processar l'inspector de la UDEF que va entregar el 'pendrive' a l'Audiència Nacional. La defensa de la família Pujol ha plantejat un recurs, en aquest cas perquè es mantinga la imputació també contra aquest inspector de la Policia.

Les defenses d'Eugenio Pino i Díez Sevillano han plantejat que, en el cas que no prospere el seu recurs demanant el sobreseïment de la causa, se cite a qui fóra comissari general de la Policia Judicial, Santiago Sánchez Aparicio.

Contador
colaboracio