Publicado 19/05/2022 17:11

L'Ajuntament d'Alacant aprova una inversió de 106.200 euros en millores per a les Escoles Infantils

L'Ajuntament aprova una inversió de 106.200 euros en millores per a les Escoles Infantils
AYUNTAMIENTO DE ALICANTE

   ALACANT, 19 maig (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament d'Alacant ha aprovat en el consell rector del Patronat d'Educació Infantil, presidit per la regidora Julia Llopis, la liquidació del pressupost del 2021, així com el primer expedient de concessió de crèdits extraordinaris de 17.000 euros, i un suplement de crèdit del romanent de Tresoreria de 89.200.

   El finançament de les modificacions que es proposen es fa amb càrrec al romanent positiu de la liquidació, l'import de la qual ascendeix a 1.688.906 euros, segons ha informat el consistori en un comunicat.

   L'edil d'Educació, Julia Llopis, ha anunciat que amb les noves inversions "s'escometran millores en tots dos centres, així com es realitza l'adquisició de noves dotacions per a les escoles infantils", i va informar que amb el romanent aprovat està previst "substituir la caldera de l'escola Siete Enanitos, i canviar la campana extractora de la cuina de l'escola infantil Els Xiquets".

   Amb el finançament de les noves inversions també es duran a terme la modernització i l'adquisició de nou mobiliari per a les Escoles Infantils, així com l'adequació de les condícies.

   Llopis ha destacat "el ferm compromís de l'equip de Govern amb aquests centres públics municipals que porten funcionant més de quaranta anys i compten amb una gestió exemplar de les escoles municipals amb més de dos-cents menors tots els anys".

   Per la seua banda, sobre el primer expedient de concessió de crèdits extraordinaris de 17.000 euros, es destinar a l'adquisició de l'aplicatiu informàtic del Gestor d'expedients, per a millorar la gestió del Patronat amb els sistemes d'informació de l'Ajuntament.

   El Patronat Municipal d'Educació Infantil d'Alacant, és un Organisme Autònom Local, creat per l'Ajuntament d'Alacant l'any 1981, que té actualment dos Escoles Infantils, "Els Xiquets" i "Siete Enanitos", situades les dos en barris de la zona nord de la ciutat. Els dos centres sumen un total de 15 aules, que donen cabuda a 219 alumnes.