Actualizado 12/01/2010 18:32

L'AVL organitzarà una sèrie d'actes per a homenatjar a l'escriptor Enric Valor al X aniversari de la seua mort

VALÈNCIA, 12 Ene. (EUROPA PRESS) -

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) organitzarà una sèrie d'actes per a homenatjar a l'escriptor valencià Enric Valor en el desé aniversari de la seua mort, que es complirà demà, segons ha informat hui esta institució en un comunicat.

Alhora, ha afirmat que ja s'estan celebrant les primeres reunions de treball per a donar contingut a la programació dedicada a 'L'Escriptor de l'Any', dedicada en 2010 a l'autor de Castalla, Enric Valor.

Així, la Comissió de l'Escriptor de l'Any 2010 farà divendres que ve una reunió a la seu de la institució normativa per a avançar el contingut de les activitats previstes per a esta celebració, com són una exposició antològica o una unitat didàctica sobre l'autor valencià.

La presidenta de la Comissió de l'Any Enric Valor, Verònica Cantó, ha destacat la "voluntat" de l'AVL d'organitzar una sèrie important d'actes per a recordar i homenatjar la figura de l'escriptor de la comarca de l'Alcoià, "una de les personalitats culturals valencianes més destacades del segle XX", ha subratllat.

Verònica Cantó ha avançat que ha iniciat contactes amb altres institucions, entitats i col·lectius culturals valencians per a aconseguir la màxima implicació social al voltant de la figura d'Enric Valor, que deu anys després de la seua mort rebrà el seu reconeixement per part de l'AVL.

D'altra banda, esta institució continua amb els actes dedicats a Francesc Eiximenis, declarat 'Escriptor de l'Any 2009', com és l'exposició oberta ubicada a l'edifici de La Nau, i la gira teatral de l'obra 'Eiximenis, el viatger de les mil paraules', que este mes de gener recorrerà alguns pobles i ciutats de la Comunitat Valenciana.

colaboracio
La actualidad más visitada en EuropaPress logo: La actualidad más vista