Lerma (PSPV) afirma que socialistes volen escoltar propostes de finançament de presidents autonòmics en el Senat

Pío García-Escudero i Ximo Puig, en el Senat
SENADO
Publicado 13/3/2018 18:50:51CET

MADRID, 13 Mar. (EUROPA PRESS) -

El senador valencià del PSOE Joan Lerma ha assegurat aquest dimarts que els socialistes volen escoltar propostes sobre finançament autonòmic en el Senat per part dels presidents autonòmics, aplaudint així la iniciativa del president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, que ha demanat comparéixer en la comissió General de Comunitats Autònomes per a discutir aquesta matèria.

El PSPV retreu al PP que duga a terme una estratègia per a ajornar el debat sobre el finançament autonòmic i que no haja donat a conéixer la seua proposta per a reformar el model. A més, Lerma critica en un comunicat que la Mesa de la comissió General de Comunitats Autònomes no s'haja reunit encara per a fixar una sessió perquè Ximo Puig expose la seua proposta.

"El PP manté la inacció en el Senat que va en paral·lel a la seua irresponsabilitat en el Govern, que es va comprometre a presentar un nou sistema en 2017 i encara no ha presentat res", assenyala el senador i expresident de la Generalitat Valenciana.

Aquest missatge arriba després que, preguntat sobre la compareixença de Ximo Puig en el Senat, el portaveu socialista en la Cambra alta, Ander Gil, diguera que "a data de hui" no es coneix la proposta del Govern central pel que la comissió "no tindria molta matèria per a debatre".

Per al PSOE el primer és que l'Executiu "complisca amb la seua obligació i el seu compromís" de presentar una proposta. "A partir d'ací, la resta", va resoldre aquest dimarts el portaveu.

A la fi de febrer el president de la Generalitat Valenciana va mantindre una reunió amb el president de la Cambra alta, Pío García-Escudero, en la qual va reclamar que es convocara "com més prompte millor" la comissió General de Comunitats Autònomes per a debatre el finançament autonòmic.

EL PP DIU QUE NO TÉ PROBLEMA A CONVOCAR LA COMISSIÓ

Fonts 'populars' han informat que el seu Grup en el Senat no té problema amb convocar la Mesa i que aquesta fixe una sessió en la qual comparega el president de la Generalitat Valenciana, si bé la comissió no s'ha reunit en les tres setmanes que han transcorregut des de la petició de Puig.

En declaracions a Europa Press, Juan José Imbroda, president de Melilla i president de la comissió de General de Comunitats Autònomes va assegurar la setmana passada que convocaria la Mesa en els pròxims dies per a tractar el finançament autonòmic, encara que va defendre els avanços assolits en la matèria i va apuntar al fet que la sessió podria ser redundant.

"Ho estem valorant, potser és parlar més sobre el mateix, és clavar el mateix clau", va afirmar Imbroda, en els passadissos del Senat.

colaboracio

En valencià

C. Valenciana