'Les Arts és Lied' tanca 2023 amb el debut del baríton Gerald Finley

Archivo - Arxiu - 'Les Arts És Lied' Tanca 2023 Amb El Debut Del Baríton Gerald Finley
REMITIDA GVA - Archivo
Publicado: martes, 28 noviembre 2023 18:11

   VALÈNCIA, 28 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El cicle de 'Lied' del Palau de les Arts Reina Sofia tanca el seu calendari d'actuacions per al 2023 amb "un dels grans debuts de la temporada", el del baix-baríton Gerald Finley, aquest diumenge, 3 de desembre, a les 19.00 hores a la Sala Principal.

   Acompanyat pel pianista Julius Drake, el "cotitzat" cantant proposa un selecte programa per al seu primer recital a València, en el qual compagina el romanticisme alemany de Schubert i Schumann, amb cançons del repertori anglosaxó i peces de la 'mélodie' francesa.

   Guanyador d'un premi Grammy, l'artista canadenc és un dels favorits de la crítica internacional tant per les seues incursions en els principals teatres i festivals d'òpera del circuit, com per la seua intensa activitat com a solista en els auditoris i sales de concert de major prestigi, destaca el coliseu valencià en un comunicat.

   La bellesa del seu timbre, la seua elegància en el fraseig, juntament amb la seua presència escènica, han encastellat a Finley entre les grans estreles del 'Lied', particularment per les seues interpretacions del repertori alemany, per les quals se li equipara amb autèntics referents com Christian Gerhaher, subratllen.

   En la seua primera visita a les Arts, Gerald Finley dedicarà la primera part del recital a dos dels grans compositors del gènere amb els textos del poeta Heinrich Heine com a fil conductor, amb una selecció del 'Schwanengesang' de Franz Schubert, i huit 'Lieder' de Robert Schumann.

   Després del descans, el cantant canadenc proposa melodies d'Henri Duparc com 'Sérénade' o 'Soupir', a les quals seguiran cançons d'anglosaxons com Benjamin Britten, Ralph Vaughan Williams, Charles Ives i Col·le Porter.

   La recent actuació de Finley i Drake amb aquest mateix programa en el XXX Cicle de Lied del CNDM va causar sensació entre els amants del gènere i la premsa especialitzada. Les entrades per al primer recital de Gerald Finley en Els Arts tenen un preu entre 25 i 37 euros.

   'Les Arts és Lied' acosta un any més al teatre valencià a les millors veus d'aquest gènere, que es consolida com una de les principals apostes de la programació.

AGENDA 2024

   Després de les actuacions de Lise Davidsen i Gerald Finley, l'agenda de 2024 inclou la primera incursió en aquest gènere de la cotitzada diva operística Ermonela Jaho (4 de febrer), a més, del retorn d'Andrè Schuen (14 de març) amb el seu esperat programa amb l'Orquestra de la Comunitat Valenciana.

   Tancarà el cicle, la mezzosoprano Ekaterina Semenchuk (14 d'abril), que, després de les seues anteriors actuacions a València com a intèrpret d'òpera, presentarà en Els Arts la seua faceta com 'liederista'.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià