Les màximes augmentaran demà en tota la Península fins als 25ºC, amb Girona en alerta per onatge

Archivo - Arxiu - Un home gaudeix del sol a la platja de Llançada, a 25 de gener del 2024, a Sanxenxo, Pontevedra, Galícia (Espanya), en una foto d'arxiu
Elena Fernández - Europa Press - Archivo
Publicado: lunes, 12 febrero 2024 18:41

   MADRID, 12 Feb. (EUROPA PRESS) -

   Les temperatures màximes augmentaran en la Península aquest dimarts 13 de febrer i aconseguiran els 22º a Alacant o els 20º a Castelló fins a arribar als 25 graus (25ºC) a Múrcia, que ascendiran als 26ºC en l'arxipèlag canari. A més, l'onatge posarà en alerta a la província de Girona, segons la predicció de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

   Aquesta jornada estarà marcada per alguns intervals de vent fort de matinada a l'Empordà i pels cels nuvolosos o coberts a l'inici del dia en el vessant atlàntic peninsular, amb possibilitat d'algunes precipitacions febles i disperses, més probables i un poc més intenses en l'oest de Galícia i nord d'Extremadura.

   Així i tot, al llarg de la jornada, estendrà disminuir la nuvolositat quedant amb intervals nuvolosos, mentre que els intervals nuvolosos al principi es traslladaran a la resta del país i aniran estenent a poc nuvolós al llarg del dia.

   La cota de neu se situarà entorn dels 2.000 i 2.500 metres en la Península amb possibilitat d'alguns bancs de boira matinals en el vessant atlàntic peninsular, i de calitja a Canàries.

   Quant a les temperatures, les màximes augmentaran de forma quasi generalitzada en la Península i a Canàries i experimentaran pocs canvis o amb lleugers descensos en l'àrea mediterrània, mentre que les mínimes patiran pocs canvis, amb gelades localment moderades a Pirineus.

    Entre altres temperatures màximes, destaquen els 25ºC de Múrcia; els 26ºC de Las Palmas de Gran Canària i Santa Cruz de Tenerife; els 22ºC d'Alacant, Almeria, Huelva, Sevilla o Melilla; els 20ºC de Badajoz, Cadis i Castelló; o els 19ºC de la Corunya, Girona, Teruel o Zamora.

    Finalment, el vent bufarà del sud-oest al terç nord-oest peninsular, moderat de Ponent en l'Estret girant a Levante, serà del nord girant al sud-oest a l'Empordà i Balears, amb alguns intervals forts al principi a l'Empordà i de component aquest a Canàries, mentre que en la resta, fluixos variables.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià