Les oficines d'assistència a víctimes inclouran delictes com laborals, per motius religiosos, bullying o tracta

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, visita l'Oficina d'Atenció a les Víctimes del Delicte de Llíria
GVA
Publicado: martes, 14 mayo 2024 18:44

   VALÈNCIA, 14 May. (EUROPA PRESS) -

   La Conselleria de Justícia i Interior inclourà en el registre de les Oficines d'Assistència a les Víctimes del Delicte (OAVD) delictes que "fins ara no s'estaven registrant", amb la "prioritat de garantir l'assistència i protecció a totes i cadascuna de les víctimes".

   En concret, s'ampliarà l'atenció a delictes com a amenaces i assetjament en l'àmbit laboral, delictes informàtics com el 'phishing' o el ciberassetjament, delictes contra discapacitats o per motius religiosos, delictes de tracta i explotació sexual, 'bullying' i 'cyberbullying', delictes contra la integritat física, delictes contra el patrimoni o l'ocupació il·legal d'habitatges.

   Així ho ha anunciat la consellera, Elisa Núñez, en una visita a l'oficina situada a Llíria per a "visibilitzar i donar a conèixer que la Generalitat posa a la disposició de tots els ciutadans una xarxa d'oficines en el cas que siguen víctimes per qualsevol tipus de delicte".

    "No només assistència lletrada, sinó també psicològica i social. Considerem important col·locar a la víctima de la violència en el centre del sistema, aplicar l'Estatut de la Víctima, siga qui siga la víctima: dona, home, jove o major", ha exposat.

   També s'ha reunit amb representants de la Guàrdia Civil per a sol·licitar que remeten tots els casos de delictes en els partits judicials per a "poder ajudar a totes les víctimes, no només els casos de violència sobre la dona com es venia fent fins ara".

   Paral·lelament, la Conselleria impulsa nous protocols d'actuació i realitza millores en les aplicacions per a adaptar alguns delictes a les noves tipificacions del Codi Penal, afegir altres nous o que en els últims temps estan cobrant rellevància i oferir dades de l'evolució de l'atenció des de la xarxa de 37 OAVD a la Comunitat.

    Aquestes oficines presten una assistència integral, coordinada i especialitzada a les víctimes i donen resposta a les seues necessitats en l'àmbit jurídic, psicològic i social. Es tracta d'un servei públic i gratuït al que poden accedir els ciutadans, bé per iniciativa pròpia o a través de tercers com Fiscalia, altres òrgans judicials, la Policia o la Guàrdia Civil.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià