Les universitats públiques valencianes defensaran 'Campus Hàbitat 5U' davant dels experts amb "profund compromís"

Los Rectores, En Una Imagen De Archivo, Apoyan El Proyecto Campus Habitat
UPV
Actualizado: miércoles, 19 octubre 2011 15:56

VALÈNCIA, 19 Oct. (EUROPA PRESS) -

El projecte 'Campus Hàbitat 5U', promogut per les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana, es presentarà este dijous davant d'una comissió internacional d'experts per a obtindre la denominació de Campus d'Excel·lència Internacional 2011, que ha promogut el Ministeri d'Educació a través d'una convocatòria pública.

L'acte de presentació es realitzarà entre les 10.00 i les 11.00 hores al Museu Reina Sofia de Madrid i tindrà la presència dels cinc rectors de les universitats públiques, que volen manifestar així el seu "profund compromís" amb este projecte d'integració acadèmica que aspira a promoure el desenvolupament socioeconòmic de la Comunitat mitjançant la generació d'un nou procés de creixement intel·ligent, sostenible i integrador, han destacat fonts acadèmiques en un comunicat conjunt.

La proposta unitària de les universitats públiques valencianes competirà amb altres 16 projectes, set dels quals han estat preseleccionats en la primera fase de la convocatòria de Campus d'Excel·lència Internacional i es presentaran també demà en la mateixa sessió pública. La comissió internacional d'experts jutjarà tots ells i emetrà un informe previsiblement divendres 21 de vesprada.

La iniciativa 'Campus Habitat' està coordinada per la Universitat Politècnica de València, i està desenvolupada pel sistema universitari públic valencià: la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d'Alacant, la Jaume I de Castelló i la Miguel Hernández d'Elx.

Compta, a més, amb el suport de la Generalitat Valenciana, del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), de la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT), de destacades empreses i grups empresarials (clústers) del sector de l'hàbitat i del territori, i d'institucions i ajuntaments de les quatre principals ciutats de la Comunitat Valenciana (Alacant, Elx, València i Castelló).

El projecte es presenta baix el lema 'Unim excel·lència. Millorem l'hàbitat. Reactivem el benestar' i desenvolupa un projecte d'excel·lència a l'àmbit del 'Hàbitat i el Territori' que s'articula sobre quatre àrees d'actuació: planificació i gestió del territori, espai social, edificació i llar.

L'objectiu és, entre d'altres, impulsar un procés de creixement intel·ligent, sostenible i integrador de la Comunitat Valenciana i consolidar-se com pol de referència internacional acadèmic i científic de l'Arc Mediterrani Europeu.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià