Les universitats valencianes reben com un "gerro d'aigua freda" la paralització de 7 milions de Campus d'Excel·lència

Los Rectores Valencianos En La Presentación Del Campus De Excelencia
EUROPA PRESS
Actualizado: lunes, 20 febrero 2012 15:50

VALÈNCIA, 20 Feb. (EUROPA PRESS) -

Les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana han rebut com "un gerro d'aigua freda" la paralització de set milions d'euros que tenien previst rebre del Govern espanyol per a la materialització del Campus d'Excel·lència Internacional (CEI) 'Campus Hàbitat 5U'.

Així ho ha assenyalat a Europa Press Joan Peiró, representant de la Universitat Politècnica de València (UPV), que coordina esta iniciativa al costat de la resta de les institucions públiques d'educació superior d'esta autonomia: la Universitat de València, la Jaume I de Castelló, la Universitat d'Alacant i la Miguel Hernández d'Elx.

Este portaveu ha confirmat que divendres passat es va rebre una carta en la qual s'explicava que el Ministeri d'Economia no autoritzava la concessió dels crèdits previstos per al desenvolupament del Campus d'Excel·lència, una situació que, pel que sembla, s'ha repetit en altres comunitats autònomes.

Esta nova circumstància "deixa paralitzat" tot el programa d'actuacions projectat per les cinc universitats "a expenses que el Ministeri reprenga o no" estes aportacions econòmiques.

D'esta manera, l'única ajuda amb la qual va a comptar de moment el campus correspon a les "xicotetes i molt específiques" subvencions --de mig milió d'euros aproximadament-- que l'Estat va concedir per a accions del Programa d'Enfortiment, previ a la concessió del segell de qualitat 'Campus d'Excel·lència'. "Anem a intentar traure almenys això endavant", ha assenyalat Peiró.

El representant de la Politècnica ha avançat a més a Europa Press una reunió que "prompte" hauran de mantindre les cinc universitats implicades en 'Habitat 5U' per a tractar l'assumpte.

Alhora, ha fet notar que caldrà mantindre converses per a aclarir si esta nova posició del govern va a tindre "conseqüències ulteriors".

En este sentit, ha recordat que el sistema públic valencià compta ja amb un reconeixement de Campus d'Excel·lència anterior --el 'VLC/Campus' que reunix a la Universitat Politècnica i a la Universitat de València-- al qual "no se sap en què mesura li pot afectar". "Fins on sabem VLC/Campus seguix el seu curs i no hi ha hagut cap altre element", ha dit Peiró, que, tot i això, ha observat que "tant el Govern com el Ministeri d'Educació són molt joves".

'Campus Habitat' està coordinada per la Universitat Politècnica de València, i està desenvolupada pel sistema universitari públic valencià: la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat d'Alacant, la Jaume I de Castelló i la Miguel Hernández de Elche.

Compta, a més, amb el suport de la Generalitat Valenciana, del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), de la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT), de destacades empreses i grups empresarials (clústeres) del sector de l'hàbitat i del territori, i d'institucions i ajuntaments de les quatre principals ciutats de la Comunitat Valenciana (Alacant, Elx, València i Castelló).

EDIFICACIÓ I LLAR

El projecte es va presentar sota el lema 'Unim excel·lència. Millorem l'hàbitat. Reactivem el benestar' i preveu un horitzó d'excel·lència a l'àmbit del 'Hàbitat i el Territori' que s'articula sobre quatre àrees d'actuació: planificació i gestió del territori, espai social, edificació i llar.

L'objectiu és, entre d'altres, impulsar un procés de creixement intel·ligent, sostenible i integrador de la Comunitat Valenciana i consolidar-se com a pol de referència internacional acadèmic i científic de l'Arc Mediterrani Europeu.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià