Publicado 27/09/2021 18:25CET

L'espectacle 'Música empresonada' torna a Sant Miquel dels Reis amb nova imatge i un elenc renovat

Torna Música empresonada
GVA

    VALÈNCIA, 27 set. (EUROPA PRESS) -

   L'espectacle 'Música empresonada', que recorda als músics valencians represaliats per les seues idees polítiques durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, torna a Sant Miquel dels Reis durant la primera quinzena del mes d'octubre amb una imatge renovada i amb nous membres en el seu elenc, segons fonts de la Generalitat.

   Així, del 7 al 10 i del 14 al 17 a les 20.30 hores es podrà gaudir d'aquest concert dramatitzat de músiques enllaçades amb biografies humanes, que desenvolupen un argument de ficció basat en fets i músics reals. El passat any es va representar aquesta obra en diferents espais del monestir i, donada "la gran acollida de públic, la Direcció general de Cultura i Patrimoni s'ha decidit a reposar-la", segons les mateixes fonts.

   L'obra és el que a Europa es diu 'teatre en llocs específics', i per a açò utilitza els espais de Sant Miquel dels Reis com a escenari i argument, oferint emocions estètiques i experiències vitals al visitant.

   La Direcció general de Cultura i Patrimoni ha posat en escena aquesta obra musical el guió de la qual i direcció escènica és de Toni Tordera; la documentació i direcció musical de Pasqual Pastor, amb un diàleg escrit per Juanjo Prats i fragments de Manuela Ortega. La producció executiva està a càrrec de Yapadú Artística S.L.

   Sobre aquest tema, la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha destacat que l'espectacle torna a programar per "la gran demanda de públic, sensibilitzat amb les injustícies que es van cometre en el passat per motius polítics".

   "En 'Música empresonada' es reconeix als músics que van haver de silenciar els seus instruments i les seues partitures pel règim franquista. Ara podem escoltar-los en un espai que emociona com és l'històric monestir de Sant Miquel dels Reis", ha manifestat Amoraga.

Contador
colaboracio