L'Exèrcit israelià anuncia que ha recuperat les restes mortals de tres ostatges a la Franja de Gaza

Archivo - Arxiu - Imatge d'arxiu de commemoració de les víctimes de l'atac al festival Supernova
Ilia Yefimovich/dpa - Archivo
Publicado: viernes, 17 mayo 2024 18:58

   MADRID, 17 May. (EUROPA PRESS) -

   L'Exèrcit d'Israel ha anunciat aquest divendres la recuperació dels cossos sense vida de tres ostatges que estaven en mans de les milícies palestines de la Franja de Gaza.

    Els ostatges han sigut identificats com dues dones i un home, Amit Buskila, Shani Louk --de nacionalitat alemanya-israeliana-- i Itzhak Gelerenter, assistents tots ells al festival de música Supernova assaltat per les milícies el 7 d'octubre durant la seua massacre a Israel, detonant de l'actual guerra amb Hamàs.

    Israel estima que unes 1.200 persones van morir durant els assalts palestins, d'elles unes 350 només en el festival.

    El portaveu militar israelià, Daniel Hagari, ha informat que els tres van aconseguir escapar en un primer moment a la zona de Mefalsim, on van morir a mans de les milícies.

    Els seus cossos sense vida van ser posteriorment traslladats a la Franja de Gaza, on han sigut recuperats en una operació nocturna conjunta de l'Exèrcit i el servei d'Intel·ligència nacional israeliana, el Shin Bet.

    La primera reacció del Govern ha vingut de la mà del primer ministre d'Israel, Benjamin Netanyahu, que s'ha declarat "desconsolat" per la notícia i promès la tornada de tots els ostatges en mans de les milícies palestines.

    "La meua esposa Sara i jo plorem amb les famílies", afirma en un comunicat. Recuperarem a tots els nostres ostatges, tant vius com a morts", ha declarat el primer ministre israelià.

   Netanyahu ha aprofitat per a felicitar a les "valentes forces" d'Israel que, "amb una acció decidida, han retornat als nostres fills i filles a casa".

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià