Llancen un projecte d'acompanyament que ajuda comerciants a implantar plans d'igualtat

Archivo - Arxiu - Detall d'un carro amb productes en el Mercat Central de Valncia
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
Publicado: miércoles, 8 marzo 2023 17:29

   VALNCIA, 8 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La Confederació del Comer d'Alacant, Castelló i Valncia (Confecomer) impulsa al costat de la Conselleria d'Economia Sostenible un projecte d'acompanyament que ajuda associacions i comerciants, a través d'un servici d'assessorament personalitzat amb experts, a dissenyar i implantar el seu propi pla d'igualtat d'acord amb les característiques específiques del sector.

   Amb motiu del Dia de la Dona es promou aquest servici d'acompanyament a comeros i associacions que consta de diverses fases: informe diagnstic de la situació de partida del comer o associació, en el qual s'analitzen les rees on cal aplicar la igualtat; disseny d'un pla d'acció concret; desenvolupament i execució de les mesures plantejades; revisió de compliment dels objectius previstos.

   El xicotet comer, a diferncia de les mitjanes i grans empreses, no té obligació de tindre un pla d'igualtat, si bé el tindre-ho representa una aposta per la promoció d'un entorn més just, sense barreres, que vetle per la igualtat d'oportunitats, per la promoció, la diversitat i la inclusió laboral, complint amb el cinqué dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establits per Nacions Unides en 2015.

   La implantació de plans d'igualtat en el comer repercuteix en una major sensibilització de la societat, donada la proximitat que el sector té amb la ciutadania, ressalta l'organització comercial.

   La iniciativa té com a finalitat promocionar i divulgar la igualtat d'oportunitats, posant l'accent en la importncia d'integrar aquesta política en els factors interns i externs de l'organització o comer, a més d'inspirar a altres comeros i a altres sectors a engegar accions d'aquesta naturalesa i promoure la formació i cultura basada en la igualtat de gnere.

   S'emmarca dins de les línies d'acció de Confecomer per a promoure la responsabilitat social corporativa i l'aplicació de bones prctiques en línia amb els ODS, actuacions que repercuteixen en un benefici social, i per oferir solucions efectives al comer, igual que uns altres dels seus projectes com el de fomentar la prevenció de riscos laborals, facilitant les ferramentes necessries per a l'autogestió, o en matria de seguretat i salut laboral.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià