L'oposició japonesa presenta una moció de censura contra el Govern pels escàndols de finançament

El primer ministre del Japó, Fumio Kishida
Europa Press/Contacto/Presidenza Del Consiglio/G7
Publicado: jueves, 20 junio 2024 10:12

   MADRID, 20 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El Partit Democràtic Constitucional (PDC) del Japó, principal formació de l'oposició, ha presentat una moció de censura contra el Govern de Fumio Kishida en considerar insuficients les mesures preses per a evitar que es repetisquen els nombrosos escàndols de finançament que han esquitxat diversos alts càrrecs governamentals, la qual cosa ha fet que la seua popularitat caiga al seu mínim en més de dos dècades.

   "El primer ministre (Kishida) no ha mostrat lideratge en l'assumpte de 'política i diners', no ha fet cap esforç per a aclarir la situació real i la revisada Llei de Control de Fons Polítics està plena de llacunes i és insuficient", ha declarat el cap del Comitè d'Assumptes de la Dieta --el Parlament japonés-- i membre del PDC, Jun Azumi.

   Ha demanat la dissolució de la cambra i la convocatòria d'eleccions generals perquè el "juí" siga "del poble", en considerar que les reformes governamentals no eliminaran la desconfiança pública, segons ha publicat l'agència de notícies Kyodo News.

   La moció estarà recolzada pel Partit de la Innovació de Japó-Nippon Ishin no Kai, el Partit Comunista del Japó i el Partit Democràtic Popular (PDP), encara que s'espera que no tire endavant pel rebuig del governant Partit Liberal Demòcrata (PLD) i Komeito, el seu soci al Govern.

   Encara que el primer ministre no es troba en el centre de les acusacions de finançament irregular, l'escàndol ha entelat la imatge del Govern i ha provocat una caiguda dels suports.

   L'escàndol va eixir a la llum com a part d'una investigació dels fiscals de Tòquio per una possible violació de la llei de control de fons polítics que involucra més de 100 milions de iens (uns 615.000 euros) suposadament recaptats per la facció política més gran del PLD mitjançant vies que no van ser incloses a les declaracions de finançament polític del 2018 al 2022.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià