Marlaska diu que la Policia busca amb "tots els mitjans" al líder de la Mocro Maffia i evita valorar la llibertat

Archivo - Arxiu - El ministre de l'Interior, Fernando Gran Marlaska
Marcos Cebrián - Europa Press - Archivo
Publicado: martes, 23 abril 2024 18:50

   MADRID, 23 Abr. (EUROPA PRESS) -

   El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assenyalat aquest dimarts que "tots els mitjans i esforços" policials estan dirigits a detenir de nou al líder de la Mocro Maffia escapolit, evitant valorar la decisió judicial de dictar la seua llibertat provisional sota fiança de 50.000 euros quan era reclamat per Països Baixos.

    A preguntes de la premsa en els passadissos del Senat, Grande-Marlaska ha assenyalat que les Forces i Cossos de Seguretat "intentaran amb tots els mitjans localitzar-li i posar-li de nou a disposició judicial", així com que això ocórrega "ràpid".

    En ser preguntat si va haver-hi un error judicial en la posada en llibertat, el ministre s'ha limitat a contestar que la Policia i Guàrdia Civil el que fan és "complir la seua funció".

    "Ací han rebut una nova ordre de detenció i tractaran, per tots els mitjans, de practicar-la i tornar a posar-li a disposició judicial", ha dit en referència a Karim Bouyakhrichan, presumpte capitost d'un clan de la Mocro Maffia detingut al gener a Màlaga per blanqueig de capitals procedent del narcotràfic i que figura com reclamat per Països Baixos a través de l'Audiència Nacional.

    En aquest sentit, ha demanat tenir "confiança plena" en les Forces de Seguretat de l'Estat, "que han demostrat la seua eficàcia durant molt temps i en aquesta ocasió en concret amb la detenció que ja va tenir lloc el passat mes de gener".

   "S'estan fent tots els esforços, com sempre, quant a qualsevol persona que és objecte de reclamació judicial", ha dit.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià