Més de 1.000 comerços de proximitat de València reben 1,9 milions d'euros per les ajudes municipals

Publicado: miércoles, 30 noviembre 2022 15:37

   VALÈNCIA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   L'Ajuntament de València ha ingressat prop d'1,9 milions d'euros a 1.032 comerços de proximitat gràcies a les ajudes per a promoure nous comerços i per a consolidar els existents.

   Les prestacions es dirigeixen a persones físiques i jurídiques, cooperatives, societats civils, comunitats de béns legalment constituïdes i altres entitats sense personalitat jurídica, que realitzen la seua activitat en establiments comercials oberts al públic en la ciutat de València i siguen persones autònomes, xicotetes empreses o microempreses.

   Els conceptes pels quals l'Ajuntament pot aportar aquest ingrés extra als comerços de proximitat són el lloguer del local comercial, factures d'energia o de telèfon, la implantació de sistemes de qualitat, la realització de cursos de formació comercial no reglada, la participació en plataformes individuals o conjuntes de comerç electrònic, així com despeses d'assessorament, assegurances o de campanyes de publicitat.

   El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha destacat "l'esforç municipal per fomentar i reforçar l'activitat comercial de la ciutat". "Les ajudes són de vora 400.000 euros més que l'any passat", ha subratllat el regidor en un comunicat.

   En aquest sentit, ha recalcat que la quantia destinada per a aquestes ajudes, "creades pel govern de Joan Ribó, s'ha augmentat respecte a l'any anterior, quan des del govern municipal ja es va doblar el seu pressupost". "En eixe moment assignem a aquest partit prop d'un 120% més de diners que en 2020 per a donar suport al xicotet comerç i ara continuem consolidant-la i incrementant-la", ha apuntat.

   Aquesta convocatòria d'ajudes dona suport a les iniciatives comercials a l'hora d'afrontar despeses corrents o desenvolupar millores del negoci o l'activitat. "Amb aquesta mesura es pretén fomentar el xicotet comerç, incentivar el manteniment i la creació d'aquest tipus d'empreses, així com millorar el mapa comercial de la ciutat de València", ha afirmat Galiana.