El mes de juliol a la Comunitat ha estat més fresc que la mitjana dels últims 20 anys i el més humit des del 2002

Actualizado: viernes, 1 agosto 2008 14:57

VALÈNCIA, 1 d'agost (EUROPA PRESS)

El mes de juliol del 2008 que acaba de finalitzar ha estat una mica més fresc que la mitjana dels 20 últims anys i normal quant a pluges a la Comunitat Valenciana, tot i que cal destacar que s'ha convertit en el més humit des de l'any 2002, han informat hui fonts de l'Agència Estatal de Meteorologia.

Així, si es compara la temperatura mitjana de juliol del 2008 amb la dels últims 20 anys, este mes ha estat -0.3ºC més fresc que la mitjana d'eixe període. La temperatura d'este juliol passat ha estat semblant a la de juliol del 2007, una mica més alta que la de juliol del 2002 i 2004, i notablement més baixa que la del 2003, 2005 i 2006.

La zona més càlida de la Comunitat Valenciana està situada a tota la franja litoral i zones baixes prelitorals de València, Alacant i sud de Castelló, amb el màxim superior a 27º situat al Baix Segura, entre Crevillent, Albatera, Callosa de Segura i Oriola. La zona més fresca, amb temperatures mitges al juliol entre 18ºC i 20ºC, se situa a l'interior nord de la província de Castelló.

El dia més fresc del mes va ser el 16. Des d'eixa data la temperatura mitjana ha anat pujant progressivament fins a arribar als màxims mensuals a partir del dia 26 i durant els últims dies del mes, amb mínimes nocturnes molt càlides per damunt de 23º al litoral.

Quant a la quantitat mitjana estimada de precipitació al juliol, ha estat 12,9 litres per metre quadrat, la qual cosa suposa un 5 per cent inferior al normal tenint en compte la mitjana del període 1971-2000. En qualsevol cas, ha estat el mes de juliol més humit des de l'any 2002, han destacat les mateixes fonts.

Des de l'organisme han explicat que juliol és el mes més sec a la Comunitat Valenciana i esta quantitat de precipitació mitjana i el dèficit aporten poc al balanç anual. Com sol ser normal al juliol, les precipitacions han anat associades a tempestats de distribució molt irregular, és per això que les zones de màxima pluja al juliol estan distribuïdes de forma dispersa per les províncies de Castelló i de València.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià