La Mesa del Congrés rebutja que la Comissió de Venècia parle amb el lletrat major sobre la Llei d'Amnistia

Archivo - Arxiu - Un dels emblemàtics lleons que es troben davant de la façana del Congrés dels Diputats a la Plaça de les Corts de Madrid.
Óscar J.Barroso - Europa Press - Archivo
Publicado: martes, 6 febrero 2024 18:43

   La visita l'organitzarà la Comissió de Justícia, encara que Armengol puga rebre'ls en una trobada institucional

   MADRID, 6 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La Mesa del Congrés ha rebutjat aquest dimarts que la Comissió de Venècia del Consell d'Europa, que aquesta setmana visita Espanya per a analitzar la Llei d'Amnistia, incloga en la seua ronda de contactes a membres de la Secretaria General de la Càmera, que dirigeix el lletrat major, Fernando Galindo.

   Segons han informat a Europa Press fonts parlamentàries en la reunió de la Mesa d'aquest dimarts, els membres del PP s'han interessat per aquesta visita --prevista per al dijous i el divendres--, i que es produeix a instàncies de la Mesa del Senat, on té majoria el primer partit de l'oposició.

   Durant la reunió de l'òrgan de govern de la Cambra baixa s'ha comunicat als 'populars' que, com és habitual en aquests casos, totes les trobades dels membres de la Comissió de Venècia es produiran en el marc de la comissió encarregada de tramitar la norma que motiva la visita, en aquest cas la de Justícia.

COM ES VA FER EL 2014 AMB LA LLEI MORDASSA

   El precedent més proper és un altre viatge d'aquest òrgan consultiu del Consell d'Europa, que el 2014 es va desplaçar Espanya durant la tramitació de la reforma de la Llei de Seguretat Ciutadana, rebatejada com a 'Llei mordassa' pels seus crítics. Aleshores es va delegar en la Comissió d'Interior.

   Així, serà la Mesa de la Comissió de Justícia, que presideix el socialista Francisco Lucas Ayala i on PSOE i Sumar té majoria, la que organitze les trobades que es consideren pertinents i la que facilite a la Comissió de Venècia els documents i informes jurídics relatius a la llei que sol·licite. I sempre en col·laboració amb els representants dels diferents grups representats en la mateixa.

   Una altra cosa és que, com a membres del Consell d'Europa, es puga produir alguna trobada institucional amb la presidenta de Congrés, la socialista Francina Armengol.

   Fonts parlamentàries han explicat a Europa Press que ha sigut el propi Galindo qui ha pres la paraula durant la reunió de la Mesa per a explicar que, des del seu punt de vista, no veuria oportú que la Secretarñia General s'entrevistara amb la delegació del Consell d'Europa. No obstant això, ha deixat la decisió final en mans de la Taula. Ha sigut llavors quan la majoria que sumen el PSOE i Sumar ha rebutjat eixa trobada.

   Des del PP consideren que Galindo hauria d'haver acceptat la proposta de la Comissió de Venècia i haver acudit a la trobada, encara que no oferira opinions polítiques. En la seua opinió, podria haver atès a la delegació encara que s'haguera limitat a cenyir-se a exposar el contingut de l'informe amb el qual els servicis jurídics no es van oposar a la tramitació de la proposició de llei d'amnistia.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià