El partit de Macron millora en una última enquesta, però seguix tercer lluny de la ultradreta

Emmanuel Macron.
Europa Press/Contacto/VANNICELLI/GRILLOTTI
Publicado: jueves, 20 junio 2024 18:37

   MADRID, 20 Jun. (EUROPA PRESS) -

   La candidatura del Renaixement, el partit del president francés Emmanuel Macron ha millorat fins a en quatre punts la intenció de vot per a les eleccions anticipades que comencen el 30 de juny, si bé encara es manté lluny de les xifres del la ultradretana Agrupació Nacional, segons una última enquesta.

   Si ben el primer ministre francés, Gabriel Attal, aconseguiria el 22 per cent dels vots --quatre punts més pel que fa al sondeig del passat dilluns--, la proposta liderada per Jordan Bardella estaria al capdavant de les preferències dels electors, amb el 34 per cent.

   Així, segons el sondeig elaborat per al diari 'Le Figaro' i altres mitjans francesos, Nou Front Popular --format per diversos partits de l'esquerra i a l'espera de candidat oficial-- se situaria segona en predilecció dels votants amb un 29 per cent dels vots.

   L'enquesta, amb un marge d'error entorn de 2,3 punts, contempla també un augment de la participació, que la situa al voltant del 64 per cent, quinze punts per sobre de les eleccions del 2022.

    D'altra banda, la participació dels joves entre els 18 i els 24 anys s'estima en el 53 per centenars, mentre que preveu que el 49 per cent d'els qui tenen entre 25 i 34 anys acudisquen a les urnes.

   El president Macron va anunciar la seua decisió de dissoldre l'Assemblea Nacional a principis del mes i convocar eleccions legislatives anticipades després dels històrics resultats de les europees, on es va imposar la ultradreta.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià