La poeta, assagista i figura política romanesa Ana Blandiana, Premi Princesa d'Astúries de les Lletres 2024

Archivo - - La poeta, assagista, i figura política romanesa, Ana Blandiana.
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado: jueves, 23 mayo 2024 12:46

   OVIEDO, 23 May. (EUROPA PRESS) -

   La poeta, assagista i figura política romanesa Ana Blandiana ha sigut guardonada amb el Premi Princesa d'Astúries de les Lletres 2024. El jurat ha llegit el veredicte a l'hotel Barceló Cervantes d'Oviedo.

   Est és el cinquè dels huit guardons internacionals que convoca anualment la Fundació Princesa d'Astúries i que enguany apleguen a la XLIV edició i al qual optaven 38 candidatures de 21 nacionalitats.

   Blandiana (Timisora, Romania, 1942) és una de les figures literàries de Romania, crítica de l'aparell polític i de censura comunista de Nicolae Ceaucescu. El seu pare, professor i sacerdot ortodox, va ser perseguit i empresonat pel règim comunista i va morir poc després d'eixir de la presó. Del llogaret de Transilvania on va nàixer la seua mare, va prendre el seu nom literari.

   És autora de més de trenta llibres de poesia, assaig, narrativa fantàstica i novel·les. La seua obra s'ha traduït a 24 idiomes. És presidenta d'honor del PEN de Romania, és també membre de l'Acadèmia Europea de Poesia, de l'Acadèmia de Poesia Mallarmé i de l'Acadèmia Mundial de Poesia (Unesco).

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià