El PPCV reclama al Consell que emprenga accions judicials pel transvasament Tajo-Segura

El director de campanya del PPCV, Miguel Barrachina,
PPCV
Publicado: viernes, 2 diciembre 2022 18:30

   ALACANT, 2 Dic. (EUROPA PRESS) -

   El director de campanya del PPCV, Miguel Barrachina, ha anunciat la presentació d'una iniciativa a Les Corts Valencianes perqu el Consell emprenga accions judicials per a "garantir que no es redusca el cabal del transvasament Tajo-Segura".

   Aquesta esmena a la proposició no de llei en defensa del transvasament Tajo-Segura es debatr dilluns que ve en el parlament autonmic. "És una magnífica oportunitat perqu voten a favor. Demanem a Puig que es plante davant Pedro Sánchez que deixar sense aigua a agricultors, regant i a part del consum hum de la província d'Alacant. També demanem que el Consell duga a terme les accions judicials que ja ha anunciat Mazón i la regió de Múrcia que emprendran. Demanem que la cambra autonmica vote a favor", ha exposat el representant 'popular' .

   A més, l'esmena també sollicita reclamar el deute hídric de Sánchez generada en l'actual legislatura per haver-se dut a terme una reducció de carcter polític, contraria a la proposta tcnica, del cabal transferit al transvasament Tajo-Segura.

   "Des que va arribar Sánchez han redut vint aportacions d'aigua pactat en l'etapa de Rajoy, la qual cosa ha suposat unes prdues econmiques de 590 milions d'euros per a les conques receptores, dels quals 190 milions corresponen a Alacant. Demanem que demande el Govern d'Espanya els 190 milions d'euros furtats pel govern als regants alacantins", ha manifestat.

   Barrachina ha assenyalat que "no es reclame als regants alacantins els deu milions d'euros de l'import a amortitzar a través de les normes d'explotació del transvasament Xúquer-Vinalopó mentre la Justícia determina si efectivament eixa quantitat va ser destinada per a les obres del transvasament o per a finanar campanyes electorals del PSPV".

   Així mateix, ha recordat que "en el domicili de Pepe Catalunya van aparéixer papers assenyalant que volien cobrar un 6,29% de comissió per a finanar campanyes electorals dels socialistes valencians".

   "Volem que, mentre el jutjat d'instrucció número 13 de Valncia segueix investigant eixa causa de corrupció i que mentre es dirimeix, no es cobre als regants deu milions d'euros en l'amortització d'eixes obres".

   D'altra banda, Miguel Barrachina també s'ha referit a la destitució en el ple del Consell del fins a director general de Transició Ecolgica, Pedro Fresco.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià