El presumpte assassí del carrer Pradilla i la seua víctima mantenien una relació sentimental

La delegada del Govern a Aragó, Carmen Sánchez.
EUROPA PRESS
Publicado 18/1/2019 14:00:20CET

ZARAGOZA, 18 Ene. (EUROPA PRESS) -

L'advocada Pilar Rebeca Santamalia, de 47 anys d'edat, assassinada aquest dijous en una vivenda del carrer Pradilla del districte saragossà de San José, tenia una relació "personal" amb el presumpte autor, José Javier Salvador Calvo, de 50 anys, qui posteriorment s'ha suïcidat llançant-se pel Viaducte nou de la ciutat de Terol.

Així ho ha indicat, en roda de premsa, la delegada del Govern a Aragó, Carmen Sánchez, qui ha deixat clar que aquest és un cas de violència de gènere, el primer amb resultat de mort a Aragó en el que va d'any, el tercer en el conjunt d'Espanya.

L'entorn de la víctima ha confirmat que hi havia una relació "sentimental" entre tots dos, ha apuntat Sánchez, qui ha recordat que l'advocada va defendre en els tribunals a José Javier Salvador quan va assassinar amb una carabina a la seua esposa, Susana Patricia Maurel, en La Puebla da Híjar (Terol), en el mes de maig de 2003, sent ella candidata del PP a l'Alcaldia d'aquesta localitat.

Carmen Sánchez ha explicat que el marit de Pilar Rebeca Santamalia va telefonar a la Sala del 091 de la Prefectura Superior de Policia d'Aragó a les 21.00 hores d'aquest dijous "preocupat perquè la seua dona no havia arribat", després del que la Policia ha parlat amb l'entorn de la víctima i s'ha personat en un pis d'una finca del carrer de Francisco Pradilla, en el barri de San José, propietat de José Javier Salvador, sense que ningú responguera en la vivenda ni al telèfon.

A les 4.00 hores d'aquest divendres, els agents han entrat al domicili, trobant morta la dona amb ferides d'arma blanca. Paral·lelament, entorn de la mitjanit, una patrulla de la Policia Nacional ha vist un home que caminava pel Viaducte nou de la ciutat de Terol qui, en veure'ls, ha arrancat a córrer, llançant-se pel pont.

Portava una gran quantitat de diners i no portava cap documentació, però els agents l'han identificat per les empremptes, determinant que es tracta de José Javier Salvador Calvo.

Rebeca Santamalia va nàixer el 21 d'agost de 1971 i era advocada, membre del Col·legi d'Advocats de Saragossa, on va coordinar el Servei d'Orientació Penitenciària entre 2010 i 2012, ha continuat la delegada del Govern, afegint que va ser la lletrada del presumpte autor quan va ser jutjat --i condemnat-- per l'assassinat de la seua esposa en 2003. Ha deixat un fill.

Carmen Sánchez ha informat que el presumpte autor va complir la seua pena en la presó de Terol fins el 2013, passant després al Centre d'Inserció Social (CIS) depenent de la presó de Zuera (Saragossa) i des de gener de 2017 estava en llibertat provisional. Haguera eixit en llibertat definitiva en 2021.

"Estem consternats", ha dit la delegada del Govern, qui ha emplaçat a tots els partits a lluitar contra aquest alifac i, especialment, "als homes demòcrates" perquè "solament junts anem a ser capaços d'acabar amb açò".

colaboracio