Publicado 27/01/2022 11:47

El PSPV celebra el rècord d'afiliació i la baixada de l'atur "sense cap tipus de triomfalisme"

Archivo - Arxiu- La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública de la Comunitat Valenciana, Ana Barceló, al costat del diputat Carlos Laguna abans d'una compareixença
Rober Solsona - Europa Press - Archivo

   VALÈNCIA, 27 gen. (EUROPA PRESS) -

   El portaveu d'Ocupació del PSPV en Les Corts, Carlos Laguna, celebra que "2022 comença com l'any de l'ocupació a la Comunitat Valenciana", amb un rècord històric d'afiliació a la Seguretat Social i una reducció de l'atur en 44.800 persones en el quart trimestre de 2021.

   "Sense cap tipus de triomfalisme, són bones dades", afirma sobre les xifres que llança l'Enquesta de Població Activa (EPA). En concret, l'atur a la Comunitat ha baixat en 44.800 persones en el quart trimestre i la taxa de desocupació ha disminuït fins al 14,39% amb un total de 355.800 aturats.

   En un comunicat, el socialista destaca que són xifres molt positives i "fruit de l'esforç compartit de la societat valenciana i els agents socials malgrat els continus obstacles de l'oposició i la seua visió catastrofista".

   "Tot i haver viscut uns mesos molt durs i de portar dos anys sumits en una crisi sanitària sense precedents, les polítiques d'ocupació que s'estan impulsant des del Consell de Ximo Puig i el treball decidit d'empresaris i treballadors ha aconseguit no només mantindre l'ocupació, sinó crear nous llocs de treball", assevera.

   I és que subratlla que "a dia de hui, més de dos milions de valencians tenen treball, unes dades que van en la línia del que ocorre en el conjunt d'Espanya, on se situa el nivell d'ocupació anterior a la pandèmia". També ressalta la "notable" creació de llocs de treball indefinit i la reducció dels de caràcter temporal.

   De cara al futur, el diputat del PSPV assegura que "continua el treball per l'ocupació de qualitat" i que la Comunitat, on governa el seu partit al costat de Compromís i Unides Podem, avança "pel bon camí".