Puente insisteix en la "responsabilitat política" d'Ábalos i defensa que "un bon socialista" no es va al Mixt

El ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente
Ricardo Rubio - Europa Press
Publicado: martes, 27 febrero 2024 18:16

    MADRID, 27 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El ministre de Transports, Óscar Puente, ha defensat que la decisió de l'exministre José Luis Ábalos de passar-se al Grup Mixt i el Congrés dels Diputats no és "coherent" amb la seua trajectòria i ha insistit que té una "responsabilitat política" per haver triat a Koldo García com el seu assessor i no haver-li vigilat.

   "Un bon socialista, i jo no tinc cap dubte que José Luis ho és, no pot anar-se al Grup Mixt, ha de prendre una decisió que estiga a l'altura de la seua trajectòria com a polític i aquesta per descomptat no ho està", ha sostingut Puente en roda de premsa en la seua Ministeri.

   Puente ha assegurat que té "el més alt concepte tant com a persona com a polític" respecte a Ábalos i li ha posat l'exemple de Josep Borrell, qui va renunciar a ser candidat a la Presidència del Govern després d'haver guanyat unes primàries després que se sabera que dues persones del seu equip a Catalunya havien comès actes il·lícits.

L'EXEMPLE DE BORRELL

   Borrell "no va fer res que tinguera cap relació però va sentir que la confiança que havia dipositat en aquest persones havia sigut defraduada per aquest actes de rellevància penal i es va marxar", ha recordat. "Ningú li va veure com un corrupte", al contrari, "aquest decisió li va engrandir".

   "Aqueix és l'exemple que hem de mirar", ha insistit, subratllant que el que es demana a Ábalos és que "assumisca la responsabilitat política que ha tingut en la designació directa d'una persona que ha estat junt amb ell i que per descomptat no ha estat a l'altura del que és el Partit Socialista i ha causat un gravíssim dany a les nostres sigles".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià